Arild Berg begravet i dag: – Varmt, reflekterende og omtenksomt menneske

BODØ/OSLO (VG) Den tidligere fotballprofilen Arild Berg gikk bort 43 år gammel lørdag 22. juni. I dag tok familie og venner farvel i Bodø domkirke.

 • Nils Mangelrød
 • Jostein Overvik

Artikkelen er over ett år gammel

Det var prostiprest Odd Eidner og sogneprest Kyrre Kolvik som forettet i begravelsen.

Det var mange på plass i begravelsen til det som har blitt omtalt som et av Fotball-Norges største talenter.

– Han fikk 113 kamper og scoret 24 mål for Glimt, men Arilds historie og betydning for fotballklubben Bodø/Glimt er ikke mulig å formidle bare i statistikk eller en bok, som ark mellom to permer, sier daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen, i sitt minneord.

– Arild vil huskes som et varmt, reflekterende og omtenksomt menneske. Arild ønsket alle godt, sier Thomassen som forteller at han på vegne av klubben er dypt takknemlig for det Arild Berg ga dem.

En rekke venner, tidligere lagkamerater og flere klubber hadde også sendt sine hilsener med blomsterkransene som omkranset kisten i kirken.

Pianist Jan Gunnar Hoff fremførte to av Terje Nilsens låter instrumentalt. Visesangeren Terje Nilsen døde tidligere i år. Han var onkelen til fotballbrødrene Runar, Ørjan og Arild Berg. Berg skal begraves på Bodø Kirkegård.

les også

Berg-familien samlet på minnekonsert: – Kjenner på utrolig tristhet

Prostiprest Odd Eidner fortalte at Berg kjempet flere kamper, også mot sykdommen ME og rus.

– De siste årene ble kontrastfylte for ham, sier Eidner.

På vei inn i kirken før begravelsen snakket flere venner og fotballspillere varmt om Berg.

– Jeg har ikke kjent han som fotballspiller, men beundret han på avstand. Som person kjente jeg han godt. Han var utrolig raus, blid og smart, sier tidligere landslagsspiller Tom Høgli.

Jan-Derek Sørensen spilte i Bergs klubb Bodø/Glimt i to perioder, fra 1994–1997 og 2008–2009. Han var også tilstede i begravelsen.

– Jeg husker ham som en veldig bra fotballspiller og en analytiker. Han var utrolig bra til å bygge opp resonnnementer. Han var en smart fyr med andre ord, grei og et godt menneske, sier Jan Derek Sørensen.

KISTEN I KIRKEN: Blomsterhav rundt kisten til Arild Berg i Bodø domkirke i forkant av begravelsen til den tidligere fotballspilleren Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Arild Berg var lillebror av fotballspillerne Runar og Ørjan Berg, og sønn av den tidligere storspilleren Harald «Dutte» Berg.

– Det er en veldig trist dag og var en veldig sjokkerende nyhet å få, da det kom ut. Det er en trist dag for hele familien til Arild. Det blir en tung dag, sier mangeårig Bodø/Glimt-spiller Trond Olsen som også mintes det store fotballtalentet.

– Arild var ekstremt god fotballspiller, som hadde et unikt talent og kunne nådd veldig langt. Det fikk vi dessverre aldri opplevd på den måten mange ønsker, sier Trond Olsen.

les også

Berg (21) i tårer etter Glimt-seier i Stavanger

Ola Haldorsen, var lagkaptein i Bodø/Glimt da Arild også spilte for klubben og har vært i nær krets rundt familien.

– Da han slo gjennom i Glimt dominerte han de første kampene. Det tror jeg ikke jeg har opplevd noen junorer har gjort noen gang på samme vis, sier Haldorsen.

Han kjente Arild Berg lenge før han slo gjennom som fotballspiller.

– Det preger både Glimt og byen. Bodø ikke større enn at man lar seg prege av dette, sier Haldorsen.

MINNES BERG: Tidligere landslagsspiller Tom Høgli. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Jacob Klette var medspiller med far Harald Berg på Glimts lag på 70-tallet og kjenner hele familien.

– Det er dypt tragisk først og fremst for familien. Men jeg tror ikke denne byen har vært i så dyp sorg siden Kongen døde. Han var kjent blant mange som ikke var nær han naturlig nok. Han var del av familie som betyr veldig mye for denne byen, sier Klette.

IVRIG FISKER: På programmet til begravelsen er Arild Berg avbildet med en stor fiskefangst. Han var en ivrig fisker. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen forteller om en veldig spesiell tid for den lokale klubben, som Berg hadde sterk tilkytning til.

– Det er en by og klubb som har vært veldig preget. Det har også på mange måter vært en fin tid fordi det viser hvor tett folk kan komme. Og jeg syns den måten familien Berg har åpnet opp og varmen de har gitt rundt seg har vært helt enestående, sier Knutsen.

Mer om

 1. Fotball

Flere artikler

 1. Arild Bergs farvel: «Han har kjempet flere kamper, både på fotballbanen, kampen mot ME og etter hvert kampen mot rus»

 2. Arild Berg er død

 3. Berg (21) i tårer etter Glimt-seier i Stavanger

 4. Det aller største Berg-talentet

 5. Mener Patrick Berg er moden for landslaget: – Den beste i Eliteserien i sin rolle

Fra andre aviser

 1. Tok farvel med Arild Berg: – Han kjempet mange kamper

  Aftenposten
 2. Fotball-Norge i sorg etter Arild Bergs død: – En av de mest talentfulle vi hadde

  Aftenposten
 3. Arild Berg er død

  Bergens Tidende
 4. Rosenborg får straff av NFF

  Aftenposten
 5. Glimt hedret avdøde Arild Berg med seier. Nevøen oppløst i tårer etter å ha blitt hyllet av fansen.

  Aftenposten
 6. Rosenborg får straff av NFF

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder