FULLFØRER PÅ NØYTRAL GRUNN? Ole Gunnar Solskjærs Manchester United kjemper for Champions League-spill neste sesong, mens Virgil van Dijk og Liverpool er noen få poeng unna å være seriemestere. Foto: REUTERS

Premier League-gjenopptagelse: – Kamper på nøytral bane eneste mulighet

Premier League-klubbene fikk på fredagens videokonferanse beskjed om at kamper på nøytral bane er eneste mulighet til å fullføre sesongen.

 • NTB

Det melder flere britiske medier, deriblant BBC. En viktig årsak til dette er at man vil hindre at store grupper tilhengere samles utenfor banen mens kampen spilles for tomme tribuner. I planene inngår spill på «inntil 10» nøye utvalgte arenaer.

les også

Everton refser spiller etter hjemmefest: – Uakseptabelt

I Premier Leagues «Project Restart», som ble skissert for klubbene under et nesten fire timer langt møte, inngår bruk av om lag 40.000 coronavirustester. Alle klubber må forplikte seg til overholdelse av den medisinske protokollen for gjennomføring av trening og kamper.

I en uttalelse fra Premier League slås det fast at det ikke ble fattet noen vedtak fredag, men at alle klubbene fortsatt er enige om at sesongen skal spilles ferdig.

– Ingen avgjørelser ble fattet på dagens møte, der klubbene utvekslet syn om informasjonen som ble fremlagt angående «Project Restart», heter det i uttalelsen.

– Det var enighet om at spillere og managere er nøkkelpersoner i denne prosessen og at spillerforeningen (PFA) og managerforeningen (LMA) vil bli konsultert om veien videre. Klubbene gjentok sin oppslutning om å fullføre sesongen 2019/20 for å opprettholde seriens integritet.

Britiske myndigheter har nedsatt en medisinsk arbeidsgruppe som skal planlegge oppstart av eliteidrett. Den hadde sitt første møte fredag, og Premier League ønsker nyskapningen velkommen.

Nytt møte

Klubbene hadde allerede berammet et nytt møte kommende uke, ettersom myndighetene innen torsdag skal legge fram en tidsplan for gjenåpningen av samfunnet. Først når det er gjort kan man legge mer konkrete planer om hvordan sesongen skal avsluttes.

Fredagens møte varte i nesten fire timer og endte med en resolusjon om at sesongen skal fullføres dermed myndighetenes tiltak mot coronaviruset gjør det mulig. Samtidig gjorde klubbene det klart at første prioritet er helsen til spillere, trenere, klubbansatte, supportere og samfunnet generelt.

De 92 gjenstående seriekampene skal spilles under svært strenge smitteverntiltak. Blant annet skal alle spillere testes to ganger i uken og sjekkes daglig for symptomer.

les også

UEFA-beskjed om Europa kan bety Solskjær-opptur

Diskuterer gjenåpning

Storbritannias kultur- og idrettsminister Oliver Dowden tvitret tidligere at den medisinske arbeidsgruppen hadde sitt første møte fredag, og at dens oppgave er å planlegge oppstart av eliteidrett uten tilskuere.

– Dette vil skje når, og bare når, det ifølge medisinsk ekspertise er trygt å gjøre det. Det er mye å vurdere, men i dag begynner vi å forsere planleggingen, skrev han.

les også

Fotballtopp i England: Krever coronatest av samtlige spillere før sesongavslutning

Arbeidsgruppen består av representanter fra helsemyndighetene og medisinske ansvarlige fra ulike særforbund.

Fotballklubbene har en ambisjon om å være tilbake i full trening innen 18. mai og i kamp rundt 8. juni, men det avhenger av at myndighetene gir sin velsignelse, og det er uklart om den vil gis i tide.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool38323385335299
2Manchester City FC382639102356781
3Manchester United FC381812866363066
4Chelsea382061269541566
5Leicester City FC381881267412662
 • Champions League
 • Europaliga
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League

Flere artikler

 1. England åpner opp for Premier League i juni

 2. Premier League kan få kaos-sommer: Krøll på alle kanter

 3. UEFA-beskjed om Europa kan bety Solskjær-opptur

 4. Hevder klubbleger slår Premier League-alarm

 5. Premier Leagues franske problem

Fra andre aviser

 1. Premier League-klubbene fortsatt enige om at sesongen skal fullføres

  Aftenposten
 2. Premier League-klubbene hadde møte. Dette er de enige om.

  Aftenposten
 3. Premier League-klubbene hadde møte. Dette er de enige om.

  Fædrelandsvennen
 4. Hva skjer med Premier League? Dette må til for at ligaen starter igjen.

  Aftenposten
 5. Hva skjer med Premier League? Dette må til for at ligaen starter igjen.

  Bergens Tidende
 6. Slik kan sesongen i engelsk fotball spilles ferdig

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder