Godset-trener Pedersen om nedrykksdramaet: – Jeg elsker dette

DRAMMEN (VG) (Strømsgodset – Ranheim 1–0) Strømsgodset slo Ranheim. Men fortsatt lukter det nedrykk i Drammen. Trener Henrik Pedersen (41) medgir at han elsker dramatikken som herjer.

– Jeg elsker dette. Og jeg elsker å være her. Uansett hva som skjer så blir jeg i to og et halvt år, sier Henrik Pedersen.

Dansken med erfaring fra dansk, tysk og østerriksk toppfotball ble hentet inn i sommer som redningsmann. Tre av de fem siste ligamatchene har endt med full pott. Med seier over Ranheim på Marienlyst søndag kveld ser det betydelig lysere ut for «Godset». Sarpsborg er gitt bunnplassen i Eliteserien (møter Vålerenga mandag). Men fortsettelsen blir knallhard medgir Pedersen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

PENT KLEDD: Matchvinner Moses Mawa blir intervjuet av TV 2-reporter Magnus Aarre, mens trener Henrik Pedersen klapper ham på ryggen når han forlater Marienlyst stadion. Foto: Håkon Mosvold Larsen

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Seieren over Ranheim var bra for tabellen, for laget, men nå skal vi analysere å finne ut hva vi kan gjøre enda bedre. Vi har en riktig spennende høst foran oss, sier Pedersen.

Matchvinner Moses Mawa sier til VG at Pedersen har innført et helt nytt treningsregime i klubben. Spissen understreker at han liker det. Og han tror nettopp dét at de er godt trent kan bli avgjørende i nedrykningsstriden.

– Suksess kommer ikke flygende med vinden. Du må jobbe hardt for å oppnå det. Vi har sørget for at energien går i en og samme retning. Guttene har vært med på dette, og det er jeg veldig takknemlig for, sier Pedersen.

Nå vil ha se at «Godset» også våger på bortebane. 30 poeng – minst – er målet. Går ikke det blir han værende for å fullføre prosjektet han startet på i sommer. Men om Gud og den nedrykningstruede gjengen til Pedersen vil – så overlever de – og slipper unna en ydmykende degradering. I tilfelle den første siden 2001.

Da gikk det for øvrig fem år før de rykket opp igjen. I 2013 toppet det seg imidlertid med seriegull. I 2012 ble det sølv. Det kopierte «Godset» senest i 2015.

les også

Pappa Ødegaards hemmelige millionavtale

Det haglet med sjanser i 1. omgang. Til begge lagene. Strømsgodset hadde flest. Og fikk en ball i mål annullert. Korrekt viste det seg. Moses Mawa dyttet Øyvind Alseth i ryggen i forkant.

Mikkel Maigaard burde vel strengt tatt ha scoret da han feide innlegget fra Herman Stengel utenfor. Men kanskje hadde gjestene fra Trondheim den aller største sjansen. Mushaga Bakenga ble elegant frispilt av Magnus Blakstad. Men avsluttet i foten på Strømsgodset-keeper Martin Hansen.

les også

Mos Abdellaoue til Sarpsborg 08 – bytter plass med Lars-Jørgen Salvesen

Det var tydelig at Strømsgodset ville på liv og død ha tre poeng. Og etter 56 spilte minutter lå ballen i mål. Mawa banket til fra distanse. Ballen gikk via ryggen til Ranheims Torbjørn Heggem og utspilte keeper Even Barli.

HØYERE MAKTER: Moses Mawa retter blikket mot himmelen og takker for 1–0 over Ranheim. Foto: Håkon Mosvold Larsen

– Jeg var litt heldig. Men jeg har dundret til akkurat slik på trening, så det var ikke overraskende. At jeg ikke fikk godkjent scoringen i 1. omgang var vel greit. Kanskje var jeg litt for brutal der, sier Mawa.

Men Heggem var ikke langt unna å bringe balanse i regnskapet etter en drøy times spill. Men headingen ble mesterlig reddet av Viljar Myhra som hadde erstattet en ryggskadet Martin Hansen etter pausen.

Ranheim-trener Svein Maalen ser for seg en svært utfordrende høst for trønderne: – Vi har vært for svak hjemme, og vi må ta flere poeng der. Høsten blir travel. Tøft mentalt blir det garantert. Og vi har ikke all verdens erfaring i laget til å takle det. Men det er 27 poeng å kjempe om, og vi matcher de fleste lagene.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder