Hva er dette?

Dette skiller Liverpool fra andre superlag

De mest profilerte fotballklubbene i verden har korte - men desto flere pasninger. Den regjerende Champions League-mesteren Liverpool er unntaket fra regelen.

 • Ole Kristian Strøm
 • Rolf Brown

Her er fredagens oddstips

En rapport fra anerkjente CIES Football Observatory viser at Liverpool har klart de lengste pasningene - i gjennomsnitt - blant Premier League-lagene i mesterligaen.

Det er heller ingen andre av de aller beste Champions League-lagene som er i nærheten av Liverpools lange pasninger.

19,45 meter var gjennomsnittet for Liverpool-pasninger i Premier League fra sesongstart til 12. september.

Til sammenligning ligger Manchester City på 17,39 i snitt. Også Tottenham (17,88) og Chelsea (18,20) spiller atskillig kortere pasninger enn Liverpool.

les også

Norske spillere jubler for Jürgen Klopps ja: Nettsiden brøt sammen

Hvis vi ser på Champions League-finalister de senere årene, er Atlético Madrid det laget som ligger nærmest Liverpool. De ligger på 19,05 meter i snitt - altså 40 centimer kortere enn Liverpool.

Lengst pasninger blant alle Champions League-lag denne sesongen har likevel tsjekkiske Slavia Praha med 19,82 meter. Kortest har Ajax med 15,96. Også Barcelona er blant lagene med kortest pasninger med sine 16,56. Et annet er Paris Saint-Germain med 16,17 meter i snitt.

Fredag er det Eurojackpot - 100 millioner kroner! Trykk her og lever kupongen din før kl. 19.00!

– Flesteparten av de mest profilerte lagene har korte pasninger, fastslår forskerne i sin rapport.

Fotballeksperten Lars Tjærnås sier til VG:

– Tallene er ikke overraskende. Målet for angrepsspill er det samme for alle lag: Skape gjennombrudd, fordi det er det som skaper sjanser og scoringer. Skillet går på 2 faktorer: Hvor lenge en venter før en forsøker på gjennombruddet, og hvor mange kontringer en tar, eller takker nei til.

les også

Tidenes største Liverpool-profiler

Pluss content

– Liverpool ønsker seg litt tidligere gjennombrudd enn for eksempel Manchester City og Barcelona. Det krever ofte andre virkemidler, og et av dem er spill i lengderetning oftere. De pasningene er lengre enn de som skal bearbeide motstanderne-. Så den store forskjellen i tallene ligger mest der, for selv om 2 meter ikke høres mye ut viser den er ganske markant skille i filosofi i noen deler av spillet

Foruten Slavia Praha, markerer også Zenit St. Petersburg og Sander Berges Genk seg spesielt med lange pasninger.

Den samme undersøkelsen viser at Atlético Madrid er blant lagene med færreste pasninger i snitt pr. kamp med 379, mens Borussia Dortmund har flest med 735.

VGs tips: Nottingham-seier.

Liverpool spiller først lørdag kl. 13.30, men før den tid har du mulighet til å teste et oddsspill på Nottingham Forest.

For laget kan vise til en lovende sesonginnledning, og står uten ligatap på syv siste kamper (4–3–0). I et jevnt tetsjikt kan en eventuell Nottingham-triumf i kveld sende laget til Championship-tabelltoppen.

Nottingham har syv mann på skadelisten, men både Joe Lolley (kant) og Rafa Mir (a) ser ut til å bli klare.

Kontrasten er stor til Stoke City som så langt har opplevd en blytung høst, og befinner seg nest nederst på tabellen. Vi må tilbake til tidlig i mars for å finne forrige hjemmeseier (liga). Det er ni hjemmekamper siden.

Manager Nathan Jones har forsøkt flere endringer og spillebytter fra kamp til kamp, men sliter med å finne vinnerformelen. Under hans ledelse har kun tre av 28 ligamatcher endt med Stoke-seier. Kaptein Ryan Shawcross (f) er skadet.

Vi tror et mer stabilt Nottingham bør ha en god mulighet til å vinne i aften. Borteoddsen er 2,70, spillestopp er kl. 20.55 og Viasport 2 viser kampen.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Champions League
 3. Liverpool FC
 4. Championship

Flere artikler

 1. De rike blir bare rikere. Vil vi bli «lurt»?

 2. Haaland og Berge møter Liverpool i Champions League

 3. Stoppet av Slavia Praha – mener Barcelona sliter med Anfield-spøkelset

 4. Graham Hansen fullroser Barcelona etter seier: – Det har bare vært positivt

 5. Klopp foran kveldens Champions League-trekning: – Crazy!

 6. Pluss content

  Ekspertenes dom: Slik ender åttedelsfinalene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder