Trener-grep førte til LSK-opphenting: – Måtte gjøre noe radikalt

NEDRE EIKER (VG) (MIF – LSK 2-2) Etter total Mjøndalen-dominans i første omgang, bidro et trippelbytte til at Lillestrøm snudde kampen etter hvilen.

Mjøndalen var overlegne de første 45 minuttene på Consto Arena. Først stanget Sondre Solholm Johansen inn et presist slått hjørnespark fra Joackim Olsen Solberg. Så økte Tonny Brochmann til 2–0 med omgangens siste spark på ballen.

Lillestrøm-spillernes prestasjon var langt under det Jörgen Lennartsson kunne forvente. I pausen tok treneren derfor grep. Ut gikk tre spillere. Inn kom Fredrik Krogstad, Kristoffer Ødemarksbakken og Arnór Smárason. Det førte til at LSK så farligere ut umiddelbart – og berget ett poeng med to mål etter hvilen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Annen omgang var veldig bra. I pausen tenkte jeg at vi trengte et trippelbytte. Vi måtte gjøre noe radikalt for å snu kampen. Iblant kan et trippelbytte være bra. Det er litt gambling, men man må gjøre det noen ganger, sier Lennartsson til VG i dette intervjuet:

Smárason sentral

Et snaut kvarter etter grepet fikk gultrøyenes trener betalt. Da prikket Smárason høyrefoten til Tobias Salquist med et strøkent frispark som sistnevnte plasserte sikkert i mål. 12 minutter før full tid kom også utligningen. Igjen var Smárason sentral. Islendingen fant Aleksander Melgalvis på 20 meter, og han trillet ballen videre til Thomas Lehne Olsen. Spissen beholdt roen, siktet mot korthjørnet og utlignet til 2–2.

– Vi hadde satt oss selv i en vanskelig situasjon. Vi var tvunget til å gjøre noe annerledes. Jeg syns det er vågalt at vi gjør tre bytter, prøver å skape momentum og energi. Jeg syns det er bra av oss å snu kampen, men vi må selvfølgelig se på den første omgangen. Den er klart ikke godkjent, sier Smárason til VG.

– Hva betyr det for dere å snu kampen, score to mål og få med dere ett poeng herfra?

– Etter første omgang, gir det oss energi å komme tilbake, gjøre to mål og få ett poeng. Det gir oss mer energi, enn jeg kan tenke Mjøndalen får. Vi kan være fornøyde med andre omgang, men vi må analysere den første, sier Smárason i dette intervjuet:

Får ros

Uavgjortresultatet betyr at begge lag har ni poeng etter åtte spilte kamper. Mjøndalen og Lillestrøm ligger dermed henholdsvis som nummer ni og ti på eliteserietabellen.

For Lillestrøms del er Smárasons comeback de siste ukene et stort pluss. Både mot Rosenborg i forrige match og mot Mjøndalen viste islendingen hvilken betydning han har for laget – og fortsatt har han mer å by på.

– Det er et stykke til toppformen, men jeg nyter å være på banen og spille fotball igjen. Jeg tar det steg for steg. Det har vært positivt. Jeg nærmer meg, sier Smárason.

Det fikk Mjøndalen merke torsdag kveld. Christian Gauseth roser sin islandske motstander etter kampen.

– Han er en smart spiller. Han er en kvalitetsspiller. Han er helt vital for Lillestrøm. Én ting er kvaliteten han representerer, en annen er motet - som vi manglet i andreomgangen. Det representerer han i stor grad. Han vil ha ballen, han vil avgjøre. Slike spillere vokser ikke på trær, sier Gauseth til VG.

– Hvordan opplever du at dere gir fra dere ledelsen i andre omgang?

– Det er noe av det dårligste jeg har vært med på på en fotballbane. Vi evner ikke å følge opp. I andre omgang er det et feigt fotballag som går ut på banen. Vi gjemmer oss i skallet vårt, for der er det trygt og lunt. Men det vinner man ikke fotballkamper med, sier Gauseth.

Skuffet Mjøndalen-leir

Mjøndalen-profilen var langt nede etter at den fantastiske førsteomgangen ble etter fulgt av en veldig svak andre halvdel. Det gjaldt også MIF-trener Vegard Hansen.

– Jeg syns vi var ordentlig gode i første omgang. Det er nok det beste vi har gjort i denne divisjonen. I pausen snakket vi om at LSK kom til å legge om, med Smárason inn i mellomrommet og 4–4–1–1. Vi hadde en plan for hvordan vi skulle løse det, men vi ble passive, forsiktige og feige. Vi mistet presset vårt, som vi var så gode på i første. Vi ødela dette for oss selv, sier Hansen til VG.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde25175357243356
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd2513663932745
4Rosenborg2511863931841
5Viking2511774334940
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder