Hertha Berlin-spillerne feiret tett: – Kan ikke skje uten konsekvenser

(Hoffenheim – Hertha Berlin 0–3) Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin tok en viktig seier borte mot Hoffenheim – men tyskerne snakker aller mest om hvordan hovedstadslagets helter feiret.

 • Per Opsahl
 • Ole Kristian Strøm

For Hertha Berlin-spillerne hadde tydeligvis ikke satt seg inn i reglene om at målfeiring bare skal skje ved «kort kontakt med albue eller føtter». De scenene som lørdag kveld blir vist på TV-kanaler og i nettaviser, ryster Fotball-Tyskland.

– Hertha-spillerne bryter hygiene-reglene når de skal feire mål, skriver avisen express.de.

– Hertha jubler sammen – i stedet for å holde avstand, fastslår BZ.

På ett av bildene som internasjonale billedbyråer har sendt ut fra kampen, ser det ut som Herthas Dedryck Boyata kysser – eventuelt hvisker i øret – til lagkameraten Marko Grujic.

KYSS? Dedryck Boyata og Marko Grujic i tett samtale – eller er det et kyss? Foto: POOL / X80003

les også

Hylles av spisslegende: – Kommer til å lage mye «bråk»

– Dette kan ikke skje uten konsekvenser, sier kommentator-legenden Marcel Reif på Bilds TV-sending.

Men ligaorganisasjonen DFL kommer ikke til å gi noen straff til Hertha Berlin, skriver Kicker. Grunnen er at reglene for målfeiring ikke er en del av det «medinisk-organisatoriske konseptet». Det som er skrevet om målfeiringen, er bare råd. Derfor blir det ikke sanksjoner.

Hertha-spillerne feiret tett etter to av målene.

– Målfeiring er en del av fotballen. Vi er blitt testet så ofte at jeg tror at man kan tillate dette. Det ville være synd om du ikke får lov til å feire lenger, det ødelegger enda mer, sier Hertha-trener Bruno Labbadia ifølge Kicker.

les også

Hertha i nedrykkskamp: – Ville rykket ned med Klinsmann

– Jeg tror folk ser det menneskelige aspektet. De gjør det ikke «på gjørs», sier Jan Åge Fjørtoft på Viasport1-sendingen.

– Motstanderne får «vann på mølla». Men det må statueres et eksempel. Det kan stoppe prosjektet. De kan stoppe fotballen i Europa, sa Åge Hareide i det samme studio.

– Det må ikke unnskyldes for mye. Det kan ødelegge hele prosjektet, mente Rune Bratseth.

Samme Hertha Berlin var i hardt vær den første uken i mai da Salomon Kalou filmet seg selv og andre spillere mens han brøt en rekke smittevernregler i garderoben. 34-åringen ble beskyldt for å sette Bundesliga-starten i fare.

Episoden ble da også nevnt spesielt den dagen som Angela Merkel ga grønt lys til Bundesliga-start.

les også

Slik kan Haaland juble: Kort kontakt med albue eller fot

Men sportslig fikk Hertha Berlin en herlig start på seriespillet etter den lange corona-pausen. Med seieren borte mot Hoffenheim tok også hovedstadslaget steget opp fra den verste nedrykksgjørmen. De slo Hoffenheim, uten en skadet Håvard Nordtveit, for første gang på ni kamper.

Med tap hadde det sett småskummelt ut, men nå er det åtte poeng ned til Fortuna Düsseldorf, som ligger på kvalifiseringsplassen tredje sist. Werder Bremen ligger nest sist og har to kamper til gode. De kan potensielt sett komme seg opp på syv poeng bak Hertha Berlin.

les også

Hylles av spisslegende: – Kommer til å lage mye «bråk»

Det var målløst til pause på Prezero Arena med tomme tribuner, men gjestene fra Berlin hadde skapt de fleste farlighetene i løpet av de første 45 minuttene.

Hoffenheim hadde satt inn 17 år gamle Maximilian Beier i pausen. Han fikk en gigantmulighet etter 55 minutter, men avsluttet utenfor da det bare var Jarstein igjen mellom ham og nettmaskene.

To mål på to minutter

Så gikk Hertha Berlin rett i angrep, og Vedad Ibisevic tvang Hoffenheim-keeper Oliver Baumann ut i full strekk.

Men noen få minutter senere løsnet det for bortelaget. Peter Pekarík skjøt fra noe skrått hold inne i feltet, og ballen var på vei utenfor. Det hadde ikke Hoffenheim-stopper Kevin Akpoguma kontroll på, og han dundret klareringsforsøket i eget nett.

FREKK SCORING: Matheus Cunha gratuleres av Maximilian Mittelstaedt (t.v.) og Vedad Ibisevic etter å ha punktert kampen med den tredje scoringen. Foto: Thomas Kienzle / AFP Pool

Da var det spilt 59 minutter, og den andre scoringen kom umiddelbart. Marvin Plattenhardt la perfekt inn fra venstre, og Vedad Ibisevic headet kontant i nettet fra kloss hold etter at han hadde lurt seg fri fra Akpoguma.

Hoffenheim kom seg aldri ovenpå igjen etter sjokket, og marerittet for Akpoguma ble komplett da Matheus Cunha rundlurte ham ute på kanten før han skar inn i feltet og satte inn det tredje bak Baumann da et drøyt kvarter gjensto av ordinær tid.

Jarstein hadde en solid kamp i Hertha-målet, og tok det som kom. Også da han reddet med sine edlere deler fra Christoph Baumgartner, som fikk klinke til fra åtte-ni meters hold inne i feltet like etter at Hertha Berlin hadde gått opp i 3–0-ledelse.

les også

Hylles av spisslegende: – Kommer til å lage mye «bråk»

Den norske landslagskeeperen var ute av startelleveren i de to siste ligakampene før corona-pausen, men takket for tilliten fra trener Bruno Labbadia ved å gjøre en meget god kamp. 35-åringen hadde en rekke kvalifiserte redninger og fem minutter på overtid stoppet han unge Beier med en ny god manøver.

Førstkommende fredag spiller Hertha Berlin hjemme mot byrival Union Berlin.

PS! Per Ciljan Skjelbred spilte fra start, og ble byttet ut i sluttminuttene da han fikk problemer med krampe. Begge lag kunne nå gjøre fem bytter som følge av de nye reglene som er innført.

Mer om

 1. Bundesliga
 2. Hertha Berlin
 3. Rune Almenning Jarstein
 4. Per Ciljan Skjelbred

Flere artikler

 1. Jubileum-Jarstein hyller treneren som forvandler Hertha: – Veldig streng

 2. Hertha i nedrykkskamp: – Ville rykket ned med Klinsmann

 3. Monstertabbe av Jarstein: – Jeg vet ikke hva som skjedde

 4. Denne superstatistikken gleder RBK-fansen: – Vinnerskalle!

 5. Nå er det slutt: – Han har alltid hjertet utenpå drakten

Fra andre aviser

 1. Her kysser han lagkameraten. Det skaper rabalder i Tyskland.

  Aftenposten
 2. Opptur for Jarstein og Ciljan i fotballcomebacket

  Aftenposten
 3. Opptur for Jarstein og Ciljan i fotballcomebacket

  Fædrelandsvennen
 4. Skjelbred foran sitt siste Berlin-derby: – En stor sjanse til å slå tilbake

  Aftenposten
 5. Jarstein og Skjelbred får ny trener for fjerde gang denne sesongen

  Aftenposten
 6. Jarstein og Skjelbred får ny trener for fjerde gang denne sesongen

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder