SLUTT: Jørn Andersens tid som trener i Incheon United er over. Dette bildet er fra tiden som nordkoreansk landslagssjef. Foto: Masashi Hara / Getty Images AsiaPac

Andersen bekrefter: Ferdig i Sør-Korea

Jørn Andersen (56) er løst fra kontrakten som trener i sørkoreanske Incheon United.

– Det er riktig at vi hadde et langt møte på mandag, der begge parter var enige om å avslutte kontrakten, sier Andersen til VG.

Det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap skriver at assistenten Lim Joong-yong overtar midlertidig.

– Jeg vil ikke si noe mer før den økonomiske delen av avtalen er i orden, forteller Andersen til VG. Han hadde kontrakt ut denne sesongen.

Det er bare spilt syv serierunder. Incheon (rett utenfor Seoul) ligger nederst på tabellen (12. plass) med fire poeng, etter fem strake tap, men det er bare fire poeng opp til sjetteplassen.

– Føler du at du har fått sparken?

– Nei. Begge parter ble enige om å avslutte kontrakten umiddelbart. Mer kan jeg ikke si nå.

Den tidligere nordkoreanske landslagssjefen ble hentet inn i fjor sommer, reddet Incheon fra nedrykk og endte opp med å bli nominert til prisen som «Årets trener». Incheon sto med åtte poeng på 14 kamper da Andersen tok over i juni.

Laget endte på 42 poeng etter 38 kamper og ble nummer ni.

Årets sesong åpnet med uavgjort og seier, men deretter startet en nedslående tapsrekke som fremdeles ikke har stoppet. Selv om det har vært tøffe motstandere og laget har vært plaget av en del skader, er det altså ikke Andersen som får jobben med å få orden på situasjonen igjen denne gangen.

ENGASJERT: Jørn Andersen i aksjon under Øst-Asia-mesterskapet for halvannet år siden. Foto: Kyodo News / Kyodo News Stills

Dagen etter at Andersen sluttet, tapte Incheon i den sørkoreanske FA-cupen, 0–1 mot et 4. divisjonslag.

I ligaen har laget møtt fire av de fem øverste på tabellen. Neste ut er bortekamp mot tabelltoer Seoul FC, klubben som hadde Tottenham-stjernen Son Heung-min i sitt akademi før han reiste til Hamburg som 16-åring i 2008.

les også

Jørn Andersen i ny bok: Klagde på kollega i Nord-Korea – så ham aldri igjen

Svenske Jiloan Hamad hadde Jørn Andersen som trener i Incheon. Han sier til fotbollskanalen.se:

– Vi har egentlig spilt seks kamper mot topplag, så vi har hatt et ganske tøft oppsett. Vi begynte bra, men den siste tiden har det vært verre. Men vi kjemper videre. Jeg er vel ikke akkurat i en toppklubb, men vi har som mål å være et stabilt lag midt på tabellen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder