DÅRLIG TID: Ole Gunnar Solskjær, her under kampen mot West Ham, er kritisk til det tette kampprogrammet.

DÅRLIG TID: Ole Gunnar Solskjær, her under kampen mot West Ham, er kritisk til det tette kampprogrammet. Foto: CARL RECINE / Reuters

Solskjær kritisk til UEFA: – Jeg forstår det ikke

MANCHESTER (VG) Ole Gunnar Solskjær (46) klager på UEFAs kampoppsett i Champions League, som gjør at Manchester United må spille tre kamper på bare seks dager.

Manchester United spilte mot Barcelona onsdag kveld og møter den spanske storklubben igjen allerede førstkommende tirsdag kveld. Mellom de to kampene spilte United hjemme mot West Ham i Premier League.

Det forstår den norske manageren svært lite av.

les også

Solskjær var på vei mot en liten krise

– Jeg forstår det ikke. Noen må forklare meg hvorfor man først spiller en onsdag kveld og deretter tirsdag kveld den påfølgende uken. De andre lagene spilte tirsdag kveld og så trenger de ikke spille før onsdag kveld. De får en dag ekstra før og en dag ekstra etter, sier Solskjær til VG på pressekonferansen etter det han kaller en «heldig» 2–1–seier over West Ham.

Her kan du se høydepunktene fra kampen:

Solskjær er engasjert og fortsetter:

– Det er en merkelig greie. Kan dere finne det ut for meg, vær så snill? Vi prøvde å google det i dag, men vi fant det ikke. Det er en rar avgjørelse, og det hadde vært annerledes for oss hvis det ikke var sånn. Da hadde jeg ikke gjort så mange endringer.

les også

Pogbas straffedobbel reddet dyrebare poeng for Solskjær: – Vi hadde flaks

Solskjær byttet ut fem spillere mellom den første Barcelona-kampen og oppgjøret mot West Ham.

– Det er min lille klage til UEFA, sier nordmannen.

– Synes du de burde endre det?

– Definitivt. 100 prosent.

Det tette kampprogrammet er ikke like vanskelig å håndtere for Barcelona, ettersom de leder La Liga med ni poeng og kunne tillate seg å stille med fullt B-lag mot Huesca lørdag ettermiddag. Kampen endte 0–0.

– Trengte tid til å fordøye det

Det tok én time og ti minutter fra dommeren blåste av Uniteds 2–1-seier over West Ham, til Ole Gunnar Solskjær dukket opp på pressekonferansen på Old Trafford.

– Jeg trengte tid til å fordøye det, sier Solskjær idet han setter seg på podiet, etter en kamp der de tre poengene mer eller mindre var det eneste han var fornøyd med.

les også

West Ham-sjefen reagerer: – Vi hadde vunnet med VAR

– Jeg kan ikke legge skjul på det. Noen ganger får man mer enn man fortjener. I dag var en av de kveldene, sier United-manageren, som mener laget hans var heldige som i det hele tatt fikk med seg poeng mot West Ham.

– Heldigvis var det ikke Barcelona på den andre siden, sier han og avslutter:

– Når du har tre kamper på seks dager, så er det fysisk og mentalt tøft. Vi gleder oss til Barcelona-kampen. Jeg har en god følelse for spillerne, for vi kan ikke bli mye verre enn det vi var i dag.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder