«Suveren» Solskjær hylles etter ny triumf i Manchester-derbyet

MANCHESTER (VG) (Manchester United – Manchester City 2–0) 10 er tallet etter at Ole Gunnar Solskjær (47) nok en gang gjorde livet vanskelig for Pep Guardiola (49).

 • Arilas Berg Ould-Saada

10, som i antall år siden sist Manchester United vant begge kampene mot byrivalen i en Premier League-sesong.

Og 10, som i antall kamper på rad Solskjærs lag nå har spilt uten å tape. Det er én kamp unna nordmannens rekord, som ble satt på hans elleve første kamper som midlertidig United-manager.

les også

Solskjærs nådeløse regel: – Gir dem én advarsel

Nok en gang var det januarsigneringen Bruno Fernandes – i 10-errollen – som ble nøkkelen for United, denne gangen med en genial målgivende pasning til Anthony Martial.

Storkjøpet fra Portugal har vært involvert i flere mål (fem) enn noen annen i Premier League siden han debuterte den 1. februar.

– Det var Uniteds beste kamp under Solskjær. Taktisk suveren, og nøkkelvalgene hans ble rettferdiggjort, skriver Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst på Twitter.

les også

Manchester-supporternes verste og beste derby-minner

Pluss content

Manchester City startet klart best på Old Trafford, til tross for at Kevin De Bruyne ikke var med i troppen på grunn av en skulderskade.

Raheem Sterling og Sergio Agüero fikk hver sin mulighet det første kvarteret, og gjestene dominerte spillet med godt over 70 prosent i ballbesittelse, men United klarte å ri av den første stormen.

Så hugget de til.

Først var Martial for egoistisk og avsluttet da han kunne spilt frem Fernandes i åpenbar scoringsposisjon. Portugiseren var forbannet. Så viste han hvordan det skal gjøres.

les også

Slik har Solskjærs storkjøp tatt United med storm

United fikk et frispark i god innleggsposisjon, og da et uoppmerksomt City-forsvar ventet på at innlegget skulle slås, slo Fernandes en genial chip i bakrom til Martial, som avsluttet på første berøring. En slepphendt Ederson lot skuddet gå inn på nærmeste stolpe.

Martial ble med det den første United-spilleren til å score både hjemme og borte mot City i samme Premier League-sesong siden Cristiano Ronaldo i 2006/07.

Scoringen satte fyr på Old Trafford. «Ole, Ole, Ole» og «Bruno, Bruno, Bruno», sang hjemmefansen mens laget deres kontrollerte inn ledelsen til pause.

1–0: Anthony Martial feirer scoringen sin. Foto: PETER POWELL / EPA

Etter pause tok kampen fyr. Sergio Agüero fikk en scoring annullert for en hårfin offside etter VAR-vurdering, så holdt Ederson på å rote det til i motsatt ende av banen.

City-keeperen bommet totalt på et mottak, Martial var på alerten, men brassen klarte å klarere ballen i grevens tid. Den franske spissen var ikke like heldig; han smalt kneet i stolpen etter å ha bommet på ballen, men kom seg på bena igjen etter noen smertefulle sekunder.

Bruno Fernandes’ overblikk har blåst liv i United-sesongen, men portugiseren håper nok at lagkameratene også kan bli bedre til å løfte hodet i avgjørende situasjoner.

les også

Guardiola mener spillerne følger Solskjær: – Folk tror på Ole

Han var lite fornøyd da Daniel James, i likhet med Martial i første omgang, kunne servert ham på sølvfat foran mål, men i stedet valgte å skyte fra skrått hold. Solskjær reagerte med sinne på benken.

Heldigvis for United ser Sterling ut til å være vaksinert mot å score mot byrivalen. City-stjernen står fortsatt uten mål mot United i karrieren, og bommet nok en gang på en mulighet etter et godt innlegg av Riyad Mahrez.

Ved sidelinjen var Guardiola stadig mer frustrert. Etter å ha slengt med leppen til Fernandes, fikk han «hysj»-tegnet i retur. På overtid plasserte Scott McTominay på imponerende vis inn 2–0-målet fra distanse etter en kjempetabbe av Ederson. Denne sesongen har Solskjærs menn stilnet byrivalen mot alle odds.

Nordmannens ettermiddag oppsummert: 10/10.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool38323385335299
2Manchester City382639102356781
3Manchester United381812866363066
4Chelsea382061269541566
5Leicester City381881267412662
 • Champions League
 • Europaliga
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. Premier League
 3. Manchester United
 4. Manchester City

Flere artikler

 1. Solskjærs storkjøp herjet vilt i ny United-seier

 2. Festfotball og Fernandes-dobbel – nå er Manchester United ubeseiret på 15 kamper

 3. Guardiola: Her er min beste straffeskytter

 4. Vidunderbarnet Mason Greenwood hylles: – Den beste avslutteren jeg har sett

 5. Stortalentet med to nye mål da United herjet: – Fantastisk målscorer

Fra andre aviser

 1. Ny Solskjær-triumf: Manchester United slo rivalen

  Aftenposten
 2. United vant skjebnekampen – Solskjær klarte sesongens store mål

  Aftenposten
 3. Hevder Solskjær nærmer seg storkjøp

  Aftenposten
 4. Uniteds valg skapte sterke reaksjoner: – Ville rive meg i håret

  Aftenposten
 5. United vant skjebnekampen – Solskjær klarte sesongens store mål

  Bergens Tidende
 6. Hevder Solskjær nærmer seg storkjøp

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder