Solskjær og Manchester United til Champions League: − En enorm prestasjon

(Leicester – Manchester United 0–2) Etter en høydramatisk siste serierunde er det klart: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United skal spille Champions League neste sesong. Det skal også Chelsea, som slo Wolves.

 • Magnus Gamlem

Alt sto på spill da Leicester tok imot Manchester United. Begge klubbene jaktet plass i Champions League.

For United var det nok med uavgjort. Leicester kunne også klare seg med uavgjort, men bare hvis Chelsea tapte. Det ble imidlertid aldri en aktuell problemstilling for Brendan Rodgers og hans menn, for i London gjorde Chelsea jobben.

På overtid av første omgang scoret Chelsea to mål. Først ved Mason Mount, deretter ved Olivier Giroud. De to scoringene økte presset på Leicester, som måtte ut og angripe på King Power Stadium etter pause.

Det var imidlertid United som tok ledelsen. Hamza Choudhury rotet bort ballen på egen halvdel og Anthony Martial ble spilt gjennom mot Kasper Schmeichel. Johnny Evans var desperat etter å stoppe Martial, men endte opp med å felle spissen inne i 16-meteren. Dommeren pekte på straffemerket, hvor Bruno Fernandes tok ansvar.

Portugiseren hoppet i tilløpet, før han sikkert trillet ballen i mål bak Schmeichel. En enormt viktig scoring for Solskjær og co. Det var Uniteds 14. straffespark denne sesongen – flest av samtlige lag i Premier League.

STRAFFE: Fernandes setter inn kveldens første scoring. Foto: Carl Recine / PA Wire

Etter scoringen slo alvoret inn hos Leicester. Hjemmelaget presset på for en utligning, men klarte aldri å finne veien til nettmaskene. I stedet var det United som doblet på overtid av kampen. Schmeichel tabbet seg ut, og Lingard snappet ballen. Engelskmannen satte enkelt inn 2–0-scoringen, hans første Premier League-mål siden desember 2018. Ved sluttsignalet kunne Solskjær juble og konstatere 3.-plass i Premier League og plass i Champions League.

– Det er en enorm prestasjon av spillerne og støtteapparatet, som er utrolige. Vi hadde en prat med alle i dag tidlig, hvor vi sa at uansett hva som skjer, så har vi kommet langt som et lag, bygget en kultur. Jeg er veldig stolt av innsatsen vår, sa Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

Nordmannen fortsatte med å skryte av hvordan spillerne har opptrådt sammen.

– Spillerne har vist kvalitet som gruppe. De har gjort som vi har ønsket, og vi ser mer og mer ut som et Manchester United-lag nå. Stemningen er mye bedre i klubben nå enn før, mener nordmøringen.

Like før slutt ble også tidligere Manchester United-spiller Johnny Evans utvist, tydelig frustrert over hvordan kampen endte for Leicester. De skal spille Europa League neste sesong.

Chelsea holdt også unna for Wolverhampton, hvor sluttresultatet ble 2–0. Frank Lampards menn tar følge med Liverpool, Manchester City og Manchester United til Champions League.

– Når du spiller for denne klubben, skal du alltid spille i Champions League. Nå er vi tilbake der vi hører hjemme, og det er på tide at vi begynner å vinne troféer, sier svenske Victor Lindelöf til klubbens TV-kanal etter kampen.

les også

Schmeichel tar de Gea i forsvar: – Dere har aldri stått i mål

Presset

Solskjær har sittet i managerstolen hos den mektige engelske klubben siden desember 2018. United har opplevd et sportslig fall etter at Sir Alex Ferguson gikk av i 2013, og spill i Champions League har ikke lenger vært en garanti for de rødkledde. Nordmannen klarte ikke å lede laget til den gjeve klubbturneringen forrige sesong, og presset var derfor enormt foran kveldens runde.

Champions League-spill gir enorme inntekter til klubbkassen, samtidig som det blir lettere å tiltrekke seg de beste spillerne til Old Trafford. Solskjær er i gang med å bygge et nytt lag, med spillere som passer inn i hans filosofi, og billett til Champions League gjør det enklere å fortsette dette prosjektet. Etter kampen var Solskjær likevel påpasselig med å rose de unge spillerne som har tatt klubben til 3.-plass i år.

– Det er det vi tror på som klubb – å gi ungdommen en sjanse. Jeg tror vi er det yngste laget i Premier League, og disse spillerne vil bare fortsette å utvikle seg, tror manageren.

Seieren over Leicester trygger også Solskjærs jobb som manager, selv om ryktene om Mauricio Pochettino fremdeles vil svirre i britiske aviser.

– Dette er utrolig viktig for Solskjærs bygging av det nye Manchester United, konkluderte TV 2s kommentator Nils Johan Semb da seieren og CL-plass var sikret.

Premier League

SVUTMP
1Everton5410147713
2Aston Villa44001221012
3Liverpool53111313010
4Leicester City530212849
5Arsenal53028629
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les også

 1. Solskjærs supertall: Best mot de beste

  Manchester United er klart best mot de beste. Bare Liverpool av topp 5-klubbene i Premier League har bedre poengsnitt i…

Mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Manchester United
 3. Bruno Fernandes
 4. Brendan Rodgers
 5. Ole Gunnar Solskjær
 6. Premier League

Flere artikler

 1. Solskjærs skjebneuke: – Dersom det ikke går, er han fritt vilt

 2. Schmeichel tar de Gea i forsvar: – Dere har aldri stått i mål

 3. Totalkollaps fra Leicester: Nøkkelspillerne mistet hodet

 4. Supertalentet reddet Solskjær – sikret viktig poeng

 5. Supertallene som gir Solskjær håp: Best mot de beste

Fra andre aviser

 1. United vant skjebnekampen – Solskjær klarte sesongens store mål

  Aftenposten
 2. Drømmeovergang står på spill i jakten på Champions League

  Aftenposten
 3. Nytt drømmeresultat for Solskjærs United

  Aftenposten
 4. «En klubb på denne størrelsen tåler en sesong utenfor Champions League av og til. Men den tåler ikke at det blir en vane»

  Aftenposten
 5. United-tenåringen får eksperter og medspillere til å måpe: – Minner meg om Solskjær

  Aftenposten
 6. Nytt drømmeresultat for Solskjærs United

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no