VED RORET: Ole Gunnar Solskjær har signert en treårskontrakt med Manchester United. Her presenteres han på Old Trafford torsdag. Foto: PETER POWELL / EPA

United betaler Molde mindre millionsum som Solskjær-takk

MANCHESTER (VG) Kompensasjonen Molde mottar fra Manchester United etter at Ole Gunnar Solskjær (46) ble permanent manager, skal være mye lavere enn de første spekulasjonene i britiske medier ga uttrykk for.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over ett år gammel

Flere britiske medier har de siste ukene hevdet at United og Molde hadde kommet til enighet om en betydelig betaling dersom Solskjær skulle bli ansatt som manager på permanent basis. Summer fra 60 til 90 millioner kroner har blitt nevnt.

Men ifølge VGs opplysninger er Uniteds betaling til Molde ikke i nærheten av denne størrelsesordenen. Kilder forteller til VG at den reelle summen er en brøkdel av det som tidligere har blitt hevdet.

les også

Åge Hareide om Solskjær: – Han er hard om det er nødvendig

Flere britiske medier melder torsdag kveld at United-betalingen til Molde er på 500.000 pund. Det tilsvarer rundt seks millioner kroner etter onsdagens kurs.

Dette stemmer overens med VGs opplysninger.

United skal også ha betalt Molde en tilsvarende sum i desember, da de hentet Solskjær som midlertidig manager.

«Vennlig gest»

Kilder beskriver Manchester Uniteds betaling som en «vennlig gest» til Molde. Klubben skal ikke ha vært rettslig bundet til dette, men skal ha ønsket å takke moldenserne for å ha vært samarbeidsvillige i forbindelse med Ole Gunnar Solskjærs jobb som midlertidig United-manager og nå permanent.

46-åringen signerte en treårskontrakt med Molde så sent som i begynnelsen av desember, men han bekreftet at denne ble terminert da han gikk inn i rollen som midlertidig sjef på Old Trafford.

– Jeg har ikke tenkt til å si noen ting om det, sier Moldes administrerende direktør Øystein Neerland til VG når han blir spurt om å kommentere opplysningene om United-betalingen.

les også

Solskjær etter fast ansettelse: – Helt galskap

Tidligere på dagen tilbakeviste han spekulasjonene om en betaling på flere titalls millioner kroner, og sa at «vi får en kompensasjon, men det er en sak mellom klubbene».

– Hvordan har det vært å samarbeide med Manchester United?

– Det har vært uproblematisk. Vi har snakket om det vi har trengt å snakke om. Vi har ikke pratet så mye løpende disse fire månedene, men vi har hatt en grei og avklart kommunikasjon, sier Neerland, tydelig lettet over å være ferdig med flere måneders spekulasjoner og mediehenvendelser om Solskjær:

– Jeg har ikke behov for å spinne mer på dette. Vi har brukt så mye energi på å kommentere alle ting. Nå er det ikke lenger så mye å spekulere i. For alle oss som jobber i Molde, vil det være positivt.

Melder om årslønn på nærmere 80 mill.

«Det har vært fint å jobbe med dem, og du vet ikke hva som skjer i fremtiden», sa Solskjær om Molde under sitt møte med norsk presse på Old Trafford torsdag ettermiddag. Døren holdes også oppe av Neerland:

– Han er velkommen tilbake. Døren er åpen om det skulle by seg en mulighet. Det er opp til ham selv å prestere. Men man kan aldri si aldri i fotball.

les også

Ole Gunnar Solskjær i stort VG-intervju: – Føler meg mye mer hjemme enn jeg noen gang har gjort

Pluss content

Det er ingen tvil om at Solskjær gjør et betydelig lønnshopp når han – sammen med resten av familien – flytter permanent fra Møre og Romsdal til Nordvest-England.

Ifølge flere britiske medier får nordmannen en årslønn på 7 millioner pund i sin nye jobb. Det tilsvarer nærmere 80 millioner kroner. VG har grunn til å tro at denne informasjonen kommer fra troverdige kilder.

les også

Gjelsten om Solskjær-ansettelsen: – Kjell Inge og jeg og Molde er veldig stolte

Etter det VG får opplyst, skal en treningskamp mellom Molde og Manchester United også ha vært et tema i diskusjonene mellom de to klubbene, men selv om forholdet mellom dem beskrives som «godt», skal de ha vanskeligheter med å få en slik kamp til å passe inn i logistikken og det allerede fastsatte kampprogrammet.

VG har forsøkt å kontakte Manchester United-direktør Ed Woodward, men han har ikke besvart henvendelsen.

Premier League

SVUTMP
1Leicester City22007256
2Everton22006246
3Arsenal22005146
4Liverpool22006336
5Crystal Palace22004136
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. Manchester United
 3. Premier League

Flere artikler

 1. Bekreftet: Solskjær ny United-manager

 2. Hevder Solskjær får rundt halvparten av Mourinhos superlønn

 3. Solskjær ville gjøre som Guardiola: – Det skjedde ikke

 4. Gjelsten om Solskjær-ansettelsen: – Kjell Inge og jeg og Molde er veldig stolte

 5. Hevder Solskjær er eneste kandidat til United-jobben: – Bare et tidsspørsmål

Fra andre aviser

 1. Sky Sports: Molde får 11 millioner for Solskjær

  Aftenposten
 2. Manchester United bekrefter: Ole Gunnar Solskjær har fått jobben permanent

  Aftenposten
 3. Slik forklarer direktøren at Solskjær ikke lenger har Molde-kontrakt

  Aftenposten
 4. Molde-direktøren avfeier spekulasjoner om United-møte: – Det stemmer ikke

  Aftenposten
 5. Internasjonale medier valfarter til Kristiansund etter Solskjær-ansettelsen

  Aftenposten
 6. Slik forklarer direktøren at Solskjær ikke lenger har Molde-kontrakt

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no