ÉN-TO-TRE: Erling Braut Haaland holder tellingen på målene han scorer. I VGs nye verktøy kan du gjøre det samme.

VG lanserer unik Haaland-oversikt: Følg rekordjakten direkte

VG har gjort det enkelt å holde følge med Erling Braut Haalands historiske prestasjoner. Trenden viser at nordmannen er i ferd med å sette noen nærmest uvirkelige rekorder.

Publisert:

I VGs nye «Haaland-tracker» vil målene fenomenet fra Jæren scorer oppdateres fortløpende og sammenlignes med spisskonkurrenter over hele Europa. Redaksjonell utvikler Sondre Nilsen har skapt verktøyet i samarbeid med VG-kollegene Øyvind Engan, Jarle Brenna og Henrik Odiin.

I trackeren er trenden tydelig: Haaland er på vei til å bli den mestscorende spilleren i en Premier League-sesong. Lørdag kan han plusse på nye mål – hvis han rekker ettermiddagsoppgjøret mot Liverpool.

Noe kanskje enda mer oppsiktsvekkende er at nordmannen også er på vei til å bli tidenes målgjører i Champions League.

– Ambisjonen er å bli like god på å «tracke» Haaland som Haaland er til å score mål. Målet er at den utvides og utvikles så lenge han bøtter inn nettkjenninger. Det ligger allerede klar nesten ferdige elementer som skal berike oversikten innen kort tid, sier Nilsen.

VGs Haaland-tracker: Følg rekordjakten

Ifølge VG-trackeren ligger Haaland an til å ta rekorden til Cristiano Ronaldo og ende på 141 nettkjenninger i Europas gjeveste klubbturnering.

– Vi har samlet data fra flere ulike kilder, blant annet for å oppdage eventuelle feil eller scoringer det er uenigheter om. Alt fra scoringstidsunkt til selvmål/ikke selvmål. Alle steder vi har funnet differanser, har vi kontrollert disse manuelt – gjennom for eksempel TV-klipp og det britiske avisarkivet, forteller Nilsen.

Alle grafer, rangeringer og andre fremstillinger oppdateres direkte etter hvert som Haaland og utfordrere til de ulike toppscorertitlene setter ballen i mål.

– Arbeidet har pågått jevnlig over tre måneder. Det man ser i dag er bare en brøkdel av det som kommer. Det lages også en engelsk versjon parallelt, forteller Nilsen.

VGs Haaland-tracker: Følg rekordjakten

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no