UTE AV CHAMPIONS LEAGUE: Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer (t.v.) redder et forsøk fra Allan. Feyenoords Tyrell Malacia i bakgrunnen.
UTE AV CHAMPIONS LEAGUE: Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer (t.v.) redder et forsøk fra Allan. Feyenoords Tyrell Malacia i bakgrunnen. Foto: Peter Dejong AP

Uinspirert City tapte – Napoli slått ut

Publisert: Oppdatert: 06.12.17 23:06
FOTBALL

(Shakhtar Donetsk-Manchester City 2-1, Feyenoord-Napoli 2-1) Manchester City-lag uten prestasjonspress gikk på sitt første tap på 29 kamper, og dermed er Napoli ute av Champions League.

Det ble utfallet etter kveldens kamper i gruppe F der Manchester City allerede var gruppevinnere. Det passet fint for vertene Sjakhtar Donetsk, som tok kommandoen og scoret to mål i 1. omgang.

Bernard fikk stå upresset inne i feltet, og skrudde elegant ballen opp i hjørnet til venstre for City-keeper Ederson. Da viste kampuret 26 minutter, og Ederson kom i fokus med svært negativt fortegn seks minutter senere. Brasilianeren var langt utenfor egen 16-meter, bommet på ballen og landsmannen Ismaily kunne enkelt trille inn 2–0.

Fått med deg denne? Festkveld da Liverpool endelig gikk videre i Champions League

Viljen til Manchester City var ikke all verden. Selv om de stilte med flere nøkkelspillere fra start, så ble det skapt minimalt. Donetsk hadde god kontroll på kampen, og reduseringen kom ikke før to minutter på overtid.

Innbytter Sergio Agüero satte et straffespark sikkert i mål etter at Gabriel Jesus hadde gått en smule teatralsk over ende i en duell med Bohdan Butko.

Manchester City hadde en rekke på 29 kamper uten tap, og sist laget gikk på en smell i en obligatorisk kamp var FA-cupsemifinalen mot Arsenal i april. De 21 siste kampene har endt med seier, inkludert straffesparkseieren mot Wolverhampton i ligacupen.

Måtte ha City-hjelp

Napoli hadde før kampene en mulighet til å knipe annenplassen i puljen, men var altså helt avhengig av at City skulle vinne i Ukraina. Piotr Zielinski ga da også det italienske storlaget en knallåpning med scoring etter to minutter borte mot Feyenoord.

Deretter gikk det bare nedover for laget som for øyeblikket er nummer to i Serie A. Danske Nicolai Jørgensen headet inn utligningen for Feyenoord, og på overtid sørget Jerry St. Juste for 2-1-seier til hjemmelaget.

Napoli endte på tredjeplass i gruppen, og blir dermed å finne i Europa League-sluttspillet.

Her kan du lese mer om