STOLT FORTID: Daværende Fortuna Düsseldorf-spiller Mathis Bolly hopper over Bayern Münchens Luiz Gustavo i et Bundesliga-oppgjør i 2013. Foto: GUENTER SCHIFFMANN / AFP

Bolly har ikke spilt fotball på 1,5 år - får sjansen i Molde

Molde signerer den gamle Bundesliga-spilleren Mathis Bolly (28), til tross for at 28-åringen har vært borte fra fotballbanen i over ett år.

– Han har trent med oss en stund, og vi har gjort de undersøkelsene vi kan gjøre. Han har hatt bra fremgang og har vist bra tendenser. Man har ingen garanti i fotballen, men vi tror han kan gjøre noe som er bra for Molde og Eliteserien, sier Molde-direktør Øystein Neerland på spørsmål om Molde gambler med Bolly-investeringen.

Den tidligere Lillestrøm-, Fortuna Düsseldorf- og Greuther Fürth-spilleren har skrevet under på en kontrakt ut 2019-sesongen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Begge parter er enige om at det er fornuftig med en ettårskontrakt. Det er muligheter begge veier, sier Neerland.

les også

Rossbach vil holde kjeft for å unngå ny runde med Odd-bråk

Store skadeproblemer

Den lynraske angriperen har slitt voldsomt med skader gjennom karrieren, men får nå altså sjansen i Molde. Han startet syv ligakamper for Greuther Fürth i 2. Bundesliga i 2016/17-sesongen, men har siden vært borte fra fotballen.

les også

Lokalavis: Martin Samuelsen på vei til FK Haugesund

I fjor sommer fikk Bolly trene med gamleklubben Lillestrøm. Holmlia-gutten snakket da om de store skadeproblemene sine, og sa at han fortsatt ikke kunne trene for fullt.

– Jeg har vært skadet en stund, hatt operasjon og har ikke spilt kamp på over ett år. Jeg har alltid hatt kontakt med Simon (Mesfin), og han har sagt at jeg er velkommen tilbake hit for å trene. Så det er derfor jeg er. Jeg har fått tilbud om å trene med laget for å få formen tilbake. Da er det hyggelig å benytte seg av det tilbudet, sa Bolly til lsk.no.

VGTV-serien «På innsiden av LSK» var tilstede da Bolly kom hjem til Lillestrøm:

28-åringen fra Oslo har også ivoriansk statsborgerskap, og har fem landskamper for Elfenbenskysten. Han drar til Marbella på treningsleir med Molde denne uken.

VG oppdaterer saken.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder