DANSK DYNAMITT: Thomas Delaney (t.h.) flyr gjennom luften i en duell med Leipzigs Marcel Sabitzer tidligere i år. Foto: ROBERT MICHAEL / AFP

Roar Stokke: – Rutinen til Tottenham blir avgjørende

Tottenham-Borussia Dortmund er ikke bare en viktig Champions League-kamp. Det er også møte mellom to av Europas største ligaer.

Her er onsdagens oddstips

– Tusenkronersspørsmålet er hvor gode toppen i den tyske Bundesliga er i forhold til toppen av La Liga og Premier League, sier Viasat-kommentator Roar Stokke.

Han fastslår at Bundesliga er «fenomenal» som utviklingsarena for yngre spillere. Stokke er også en stor beundrer av Dortmund-sjefen Lucien Favre.

les også

Verdens 50 største fotballtalenter – slik har det gått med dem

Pluss content

– Sist sesong kom Dortmund 29 poeng bak vinner Bayern München. Den snuoperasjonen som Lucien Favre har foretatt på rekordtid, han har sittet i sjefsstolen for de gule og svarte i et drøyt halvt år, må være en de sterkeste prestasjonene i europeisk toppfotball denne sesongen. Vinner de serien, så er det kanskje den sterkeste, mener Roar Stokke.

Her kan du spille Vikinglotto – 136 mill. kroner

– Borussia Dortmund er – per nå – i førersetet i serien, og kan vinne sitt første seriegull siden 2012.

Stokke fastslår at Favre har vist sine egenskaper ved å få det beste ut av to spillere som ikke alltid er så lett å lede: Marco Reus og ikke minst Mario Balotteli (i Nice). Nå har han klart det også med Dortmund.

les også

Solskjær: – Du kan ikke bare kjøpe en superstjerne

– Han bruker stjerneskuddet Jadon Sancho i alle kamper, selv om han er bare 18 år. Typisk Favre, er du god nok er du gammel nok ... Kjøpene av Thomas Delaney og ikke minst Axel Witsel – var ren og skjær klokskap. Og igjen får han det beste ut av Marco Reus. Da er Reus i europatoppen om han holder seg skadefri.

Likevel er Stokke usikker på om Dortmund har rutinen til å stå imot når de skal opp mot et så sterkt lag som Tottenham.

– Og er de defensivt dyktige nok? Jeg hadde begge kampene deres mot Atlético Madrid der de storspilte hjemme, men var som er juniorlag i returkampen.

les også

Stor VG-kåring: Dette er de 50 beste å spille med i FIFA 19

Pluss content

– Tottenham uten Kane og Alli er svekket, men de har et veldig sterkt kollektiv, og i Christian Eriksen og Son har de fortsatt matchvinnere, mener Stokke.

– Over to kamper tror jeg at rutinen til Tottenham blir avgjørende, men toppnivået og scoringshungeren i Dortmund er stor.

Den dårlige nyheten for tyskerne er at kaptein Reus er skadet og uaktuell. Det betyr at unge Sancho må ta et enda større ansvar.

les også

Dette er de fem største januar-overgangene

– Sancho kan bli en av de helt store engelske spillerne, om utviklingen fortsetter og beina holdes på det grønne gresset, tror Roar Stokke, som mener at Tottenham-Dortmund er en kamp mellom to trenere som «det er lett å bli glad i».

– Det er to fagmenn i duell, begge kjent for å utvikle spillere, ingen av dem er «quick fix» som raner banken for å kjøpe stjerner.

VG-tips: Tottenham-seier

Champions League, 8-delsfinale, 1. kamp. Tottenham har holdt koken bra tross skader i fleng. Hjemmestatistikken viser nå fire seirer på de fem siste kampene, enda offensive stjerner som Dele Alli og Harry Kane har vært helt eller delvis fraværende. Son Heung-min, tilbake fra Asiamesterskapsspill med Sør-Korea, har vært en viktig mann med scoringer i de tre siste matchene på Wembley. Dortmund leder Bundesliga, men det har kladdet litt i det siste for de gulsvarte med tre strake uavgjorte resultater i serie og cup (straffekonk. i cupen ikke medregnet). Sentrale Marco Reus ble skadet da Dortmund røk ut av cupen mot Bremen. Vi satser på at Spurs drar dette i land. Så vidt.

Dette gir 2,05 i odds. Du må spille innen 20.55 og kampen kan ses på Viasport1.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder