FØRST PÅ FEST: André Hansen var førstemann av RBK-spillerne på plass på trøndernes egen bankett på Grand Hotel i Oslo sentrum. Foto: Gisle Oddstad

«Oppskrytte» Hansens ønske: Toppklubb i Europa eller RBK

ULLEVAAL (VG) (Rosenborg-Strømsgodset 4-1) Han ble «årets spiller i Eliteserien» og tok «the double» med Rosenborg. Men etter cuptriumfen vil André Hansen (28) helst snakke seg selv litt ned.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Samtidig vedgår han at det kun er toppklubber i Europa som kan få signaturen hans.

– Det må komme tilbud fra et mye høyere nivå enn det norske, ellers ser jeg ikke noe poeng i å reise. Ikke fordi jeg tror at jeg er så veldig god, men fordi det må gi mening å flytte fra familiesituasjonen, advokatfullmektig-jobb og den posisjonen jeg har skapt i Rosenborg over fire år. Det må være noe veldig bra, sier André Hansen til VG.

les også

Rørt Bjørnebye hyller Bendtner & co etter «the double»

– Vel så bra i fjor

RBK-keeperen, som bruker Jim Solbakken som agent, har kontrakt med Rosenborg ut 2023-sesongen.

– Snakker vi en om en klubb i de fire-fem største ligaene da?

– Du er ikke så langt unna, nei. Jeg har ikke noe negativt å si om midt på treet-lag i Nederland og Belgia, men det er ikke noe poeng for meg. Da vil jeg heller prøve å spille Europa League med Rosenborg, sier Hansen - som hyller eget lag på denne måten:

Om seg selv sier han:

– Det har vært en god sesong fra start til mål, egentlig. Men jeg prøver å være litt nøktern. Det har blitt mer fokus på min rolle i laget og mine prestasjoner i år, antageligvis fordi vi har slitt litt mer enn vanlig. Vi har sluppet til motstanderne litt oftere, og da blir keeperen mer synlig. Ikke minst i Europa, sier Hansen til VG.

– Ser jeg på tallene, på redningsprosent og de tingene der, så var sesongen i fjor vel så bra, legger han til.

les også

RBK-Meling best – her er cupfinalebørsen

Stoppet Mos

Gull-keeperen var første Rosenborg-spiller på plass på Rosenborgs bankett på Grand Hotel i Oslo søndag kveld.

Spillerne skulle gå sammen inn i selve festlokalet, men Hansen klarte ikke holde seg fra å stikke hodet inn til sponsorer og samarbeidspartnere ved ankomst.

– Er det noe liv her? ropte målvakten til stor jubel fra folkemengden i lokalet.

Sølvtøy og personlige utmerkelser har ikke gått til hodet på 28-åringen, som sto frem for laget sitt da Mustafa Abdellaoue kom mot ham i begynnelsen av annen omgang, på stillingen 2-1 til Rosenborg. Like etterpå la Nicklas Bendtner på til 3-1.

– Jeg tar med meg den, for å si det sånn. Det er i sånne situasjoner det er viktig å stå frem, sier Hansen.

– Avslutningen er egentlig ganske bra, men han gjør en bra redning. Det er tross alt Norges beste keeper, så han tar den, beskriver Mos, som ble snytt for cup-gull, men fikk med seg en cup-goal da han ga Strømsgodset ledelsen i første omgang. Alle målene ser du her:

– Strømsgodset har to-tre målsjanser. Jeg redder to og slipper inn ett mål. Det blir ikke så høy redningsprosent, men du må se på sjansene, beskriver Hansen.

I en varierende og turbulent Rosenborg-sesong, som tross alt ender med «the double», har Hansen vært en å stole på – sammen med cupfinalens beste spiller Birger Meling.

– Det er alltid litt flere lyspunkter enn man skulle tro i en sånn type sesong. Det handler om prestasjonskultur. Og i fotball må du gjøre det over tid. Det er mange her som har vunnet mye, og det er veldig sterkt, beskriver sportslig leder Stig Inge Bjørnebye.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder