BIG IN CHINA: Stabæks midtbanespiller John Hou Sæter skal være ønsket av en kinesisk Super League-klubb. Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Hevder Stabæk-spiller skal til Kina: – En mulighet

Stabæk-talentet John Hou Sæter (20) skal være ønsket av en kinesisk toppklubb – for å bli kinesisk statsborger på sikt.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua, gjengitt av People, melder at den kinesiske Super League-klubben Beijing Sinobo Guoan FC skal være i et «avansert forhandlinger» om å rekruttere to spillere med kinesisk opphav: Brentford-spiller og tidligere Arsenal-talent Nico Yennaris – og Stabæks 20 år gamle midtbanespiller John Hou Sæter.

les også

Slik skal Kina bli best i verden i fotball

Pluss content

I så fall vil de to spillerne bli de første naturaliserte statsborgerne som returnerer til den hardtsatsende kinesiske ligaen, som er et prestisjeprosjekt for president Xi Jinping . Målet skal på sikt være å gjøre dem til kinesiske statsborgere slik at de kan styrke landslaget og fotballen i landet generelt.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Jeg forholder meg til kontrakten i Stabæk. Jeg har familie og slekt i Kina, så det hadde selvfølgelig vært en mulighet, men det er ingenting jeg har tenkt på ennå. Men jeg har jo kinesisk blod, så det har alltid vært en liten mulighet, sier John Hou Sæter til VG.

Er du smartere enn Stabæk-spillerne? Vi testet kunnskapen deres på skolebenken:

Men konklusjonen i denne omgang er at lite tyder på at han skal flytte østover, understreker Stabæk-spilleren – samtidig som han er åpen om at det tidligere har vært interesse fra kinesiske klubber, «sikkert på grunn av bakgrunnen min».

les også

Full konflikt etter streik og Stabæk-overgang: – Lavmål

Stabæk har knyttet bånd til Kina de siste årene, et samarbeid som blant annet innebærer at de to kinesiske spillerne Xin Zhou og Tao Hongliang spiller for bærumsklubben.

– Det er masse spekulasjoner som går rundt spillerne våre. Det har blant annet vært en del rundt John. Det er hyggelig at det diskuteres og snakkes om det, men så lenge vi ikke har solgt noen, så er det vanskelig å si noe mer enn at det er rykter og spekulasjoner, sier sportssjef Inge André Olsen i Stabæk til VG.

les også

Derfor sa Stabæk-Ohi nei til over 10 millioner i lønn

– Men har dere hatt kontakt med noen fra Kina angående John?

– Vi har to kinesiske spillere her, så vi har en relasjon inn mot det markedet som er bygget opp over tid. Men det er ikke noe per dags dato som ligger klart for en overgang for noen av spillerne våre. Men vi ser på det som et interessant marked å samarbeide med, og på sikt selge spillere til, sier Olsen.

les også

Stabæk sender spillerne tilbake på skolebenken

Han påpeker at Stabæk-spiss Ohi Omoijuanfo i januar hadde muligheten til å signere for den kinesisk klubben Henan Jianye. Profilen takket nei til et økonomisk lukrativt tilbud – noe som fikk sportssjefen til å reagere.

Her dupper Stabæk-spilleren av under foredrag:

De siste helgene har Sæter sittet på benken i samfulle nitti minutter i Eliteserien, men i stedet spilt fulle kamper for Stabæks andrelag. Det ligger det ingen dramatikk i, sier trønderen.

– Treneren tar ut laget, det er ikke noe mer enn det, sier Hou Sæter.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder