Haaland scoret og havnet i bråk: – Jeg ville ikke prøvd meg på ham

(Bodø/Glimt – Molde 0–1) Først satte Erling Braut Haaland (18) inn sitt ellevte mål i Eliteserien hittil i år. Så havnet han i bråk med Bodø/Glimt-spiller José Isidoro.

83 minutter var spilt da Moldes stortalent var altfor sen inn i en duell med Glimt-spilleren. Isodoro reagerte spontant - som du kan se i videovinduet over - med det som lignet på et slag mot 18-åringen.

– Det kan godt være at det var et slag, men det var ikke noe hardt slag. Så jeg fikk ikke «blackout» om det var det han prøvde på. Det var et svakt slag, sier Braut Haaland selv til Eurosport om situasjonen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Det hele endte med at Braut Haaland selv fikk et korrekt gult kort for hans involvering. José Isidoro fikk ikke kort i det hele tatt.

– Jeg fikk ikke med meg situasjonen, men det var noen som sa at TV-bildene viser et slag. Men jeg hadde ikke prøvd meg på Haaland. Han er stor og sterk og kommer etter deg, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til Eurosport.

I det hele tatt var det en amper avslutning på kampen, der dommer Kristoffer Hagenes delte ut hele seks gule kort i løpet av kampens siste syv ordinære minutter.

– Det var mye spetakkel i dag, men dommeren får dømme. Jeg skal ikke si så mye, for jeg skal ikke bli utestengt. Ingen kommentar, svarer Braut Haaland på ytterligere spørsmål rundt situasjonen.

Se video av Erling Braut Haalands matchvinnerscoring mot Bodø/Glimt:

Vil legge press på Brann

Til slutt betydde bråket på tampen fint lite for Moldes del.
En scoring av nettopp Braut Haaland etter 55 minutter var nemlig nok til å reise hjem fra Bodø med tre poeng i bagasjen. Molde-spissen var våken på en retur fra Ricardo, rundet Glimt-keeperen og satte enkelt inn 1–0.

– Det er tøft å komme hit, men vi klarer å stå unna og holder i tillegg nullen. Dette var tre viktige poeng for oss, sier Braut Haaland.

JAKTER BRANN: Etter Moldes fjerde strake seier i Eliteserien, er Molde – i skrivende stund – bare to poeng bak Brann på sølvplass. – Vi skal gjøre det vi kan for å gi Brann litt nerver, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær. Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

De tre poengene gjør at Molde har festet et skikkelig grep om tredjeplassen i Eliteserien – og betyr dessuten at man puster sølvplasserte Brann i nakken.

– Tre poeng i dag var veldig viktig for oss. Det viktigste for oss er å bli topp tre i Eliteserien, men vi skal prøve å plage dem foran oss litt ekstra. Om de går på noen smeller, så kan det bli spennende, sier Moldes Vegard Forren til Eurosport.

Molde-gjengen ble intervjuet før Brann bare klarte 1–1 hjemme mot Lillestrøm. Etter Branns kamp, er Molde bare tre poeng bak Lars Arne Nilsens menn.

– Jeg tror nok vi er ute av gullkampen, men vi skal gjøre det vi kan for å gi Brann litt nerver. Men det aller viktigste er å holde Haugesund bak oss, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær.

Fem serierunder før slutt har Molde to poeng å gå på ned til Haugesund på fjerdeplass.

les også

«Disse lagene rykker opp og ned fra 3. divisjon»

Pluss content
les også

Klubber og landslag uenige om neste seriestart – nå skal NFF avgjøre

Jevnt og sjansefattig

Oppgjøret på Aspmyra startet med at Molde hadde mye ball mot et kompakt Bodø/Glimt-lag som forsvarte seg godt. Molde fikk ikke balltempoet opp, og det var lenge en jevn og sjansefattig kamp.

Christoffer Remmer hadde Moldes første sjanse da han på vakkert vis tok ned en lang pasning og brente til fra 12–13 meter etter 15 minutter, men Glimt-keeper Ricardo slo den til corner.

Bodø/Glimt ble stadig bedre utover i omgangen, og inn mot pause var det vertene som var nærmest scoring. Aller nærmest kom Philip Zinckernagel da han dro seg fri og avsluttet via en Molde-spiller på overtid i førsteomgang.

Ballen fikk en nydelig dupp, men landet i tverrliggeren og lagene gikk derfor til pause på stillingen 0–0.

NY OPPTUR: Molde og Eirik Hestad – som briljerte mot Rosenborg sist – sikret seg tre poeng borte mot Bodø/Glimt. Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Ampert på tampen

Bodø/Glimt gikk ut aggressivt også etter pause, men litt ut av ingenting var det altså Molde som tok ledelsen etter 55 minutter ved Erling Braut Håland.

Spissen leverte ingen stor spillemessig kamp, men var på rett plass til rett tid etter at lagkamerat Eirik Hestad først hadde fyrt av gårde.

Resten av oppgjøret ble egentlig en litt rotete affære.

Bodø/Glimt forsøkte å sette inn en offensiv utover i kampen, men stort sett hadde Molde brukbar kontroll på det som ble skapt.

Kristian Fardal Opseth, Ulrik Saltnes og Patrick Berg hadde alle brukbare til å sette inn 1–1, men den virkelig store sjansen uteble for vertene og det ebbet ut med 1–0 i en kamp som kunne ha bikket begge veier.

– Vi ligger der vi ligger, men nå må stå opp og vise at vi virkelig vil dette fremover. Så er jeg sikker på at vi skal plukke nok poeng fremover, sier Bodø/Glimts Kristian Fardal Opseth til Eurosport.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder