To perler fra hattrick-Neymar i storseier

(PSG-Røde stjerne 6–1) Neymar (26) var i det kunstneriske hjørnet da Paris Saint Germains lekte med Røde Stjernen.

Artikkelen er over ett år gammel

Brasilianeren dro fra Barcelona til Paris for rundt to milliarderer kroner. I Barcelona havnet han stadig i skyggen av Lionel Messi. Nå forventes det at han bringer Champions League-trofeet til Paris.

Onsdag sto Neymar for halvparten av Paris’ seks mål. Det første og siste målet kom etter perfekte slåtte frispark fra 20–25 meter.

1–0 ble skrudd i det venstre hjørnet, mens 6–1 satte han kanskje enda mer elegant i det høyre hjørnet.

les også

Hoftun om påstander i Eggen-boken: – Skuffende at jeg ikke ble kontaktet

Kopierte Ronaldo

Neymar er den første til å sette to frispark-mål i samme Champions League-kamp siden Cristiano Ronaldo gjorde det i Real Madrids 5–2-seier mot Zürich i 2009.

Det er ikke første gang Neymar kopierer Ronaldo:

Neymar, som på 49 kamper i turneringen har gjort 49 målpoeng, scoret også 2–0 på åpent mål etter forarbeid av Kylian Mbappé.

– Neymar er en av de beste spillerne i Europa. Vi har flere av de beste i vårt lag. Ikke bare Neymar. Vi vinner mange kamper fordi vi har de beste spillerne, men også fordi vi er et godt lag, sa Thomas Tuchel, PSG-trener, etter kampen.

les også

Spansk TV: Messi i heftig konflikt med Piqué

Overkjøring

Selv scoret verdensmester Mbappé en gang etter at Neymar briljerte i forspillet til målet. Angel Di Maria og Edinson Cavani sto for de to siste scoringene til PSG.

Resultatet kunne blitt langt styggere for serberne også. PSG, som tapte åpningskampen borte mot Liverpool, skapte sjanser omtrent så ofte som de gadd.

Marko Marin sørget for et trøstemål for Røde stjerne.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder