Forberedt på grisespill

FOTBALL

ULM (VG) Sent i går fikk de norske OL-heltene den siste leksjon i hvordan de skal lære seg å behandle de italienske grisespillerne før kveldens kamp i Re.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:23

Følg kampen fra kl. 19.45

- Vi skal prøve å møte dem med et smil. Selv om de nok en gang sparker oss i leggen, tråkker oss på tærne, klyper og filmer, sier Hege Riise (31) foran sin 150. landskamp.

Hege Riise er ikke i tvil om at Italia er kvinnefotballens verstinger.

- Jeg frykter at deres trener Carolina Morace har lært bort alle sine dirty triks. Som aktiv var hun verre enn noen, sier Hege.

Landslagskaptein Gøril Kringen (29) er enig.

- Nå er det heldigvis to år siden vi møtte dem sist (2-2). Og det var attpåtil i San Benedetto, med italiensk dommer. Det var ikke fotball slik jeg vil den skal spilles, sier Kringen.

- Svar med smil

Kursleder, sportspedagog Anne Marte Pensgård, ber spillerne svare ufinhetene med et smil.

- Spillerne våre må hjelpe hverandre med å legge motstandernes ufinheter bak seg, sier hun.

Landslagstrener Åge Steen vet det ikke er lett.

- Vi er forberedt på at de nok en gang sparker, klyper, holder og biter fra seg. Vi skal forholde oss arrogante i forhold til det. Verre er det om de får en tidlig ledelse. Da er de utrolig flinke til å trekke ut tiden, sier Steen.

Bare to gule kort har de norske spillerne pådratt seg i løpet av de åtte første kampene under Åge Steen før EM-sluttspillet (Margunn Haugenes og Gøril Kringen). I åpningskampen mot Frankrike (3-0) ble det plutselig tre gule kort til (Bente Kvitland, Monica Knudsen og Gøril Kringen).

Fotballdronningen Hege Riise spilte som vanlig uklanderlig:

- Men jeg har da fått tre gule kort jeg også - totalt i min karriere, sier jubilanten.

«Styggedommene» husker Hege Riise som om forseelsene var i går.

- Det første gule kortet mitt fikk jeg i Norway Cup som 14-åring. Da kastet jeg leire etter en spiller som felte meg i søla. De to øvrige kom i VM-kvarten mot Italia i 1991 og i en treningskamp mot USA for fire år siden. I seriespill har jeg aldri fått noen. Jeg er dårlig til å bli sint, jeg, sier Hege Riise.

Frykter ikke skader

Den norske fysioterapeuten Vibeke Wollen frykter ikke økt skadetilgang mot Italia i dag.

- I grisekamper går det alltid verst ut over motstanderen. Vi er så fysisk sterke og tøffe i nærkampspillet at vi kan svare på redelig vis. Se bare på Ragnhild Gulbrandsen, sier Wollen.

Mens Hege Riise nok en gang må belage seg på et italiensk frimerke, må italienerne trolig ta i bruk hele sitt forbudte repertoar på å stoppe den hardtspillende spissen Ragnhild Gulbrandsen (24).

- Italia er eksperter på å irritere. Men jeg kan også bli sint. Og da klemmer jeg ordentlig til, sier Gulbrandsen.

PS! Italia innledet EM-sluttspillet med å slå Danmark 2-1.

Her kan du lese mer om