TØFF DUELL: Jürgen Klopp mener Vincent Kompany burde vært utvist etter denne taklingen på Mohamed Salah. Foto: OLI SCARFF / AFP

Oppgitt Klopp om Kompany: – Hvordan i all verden er ikke det rødt kort?

(Manchester City-Liverpool 2–1) Liverpool-manager Jürgen Klopp forstår ikke hvordan Vincent Kompany slapp unna med gult kort etter en duell med Mohamed Salah.

– Jeg liker virkelig Vincent Kompany. Men hvordan i all verden er ikke det rødt kort?, spør Klopp i et intervju med Sky Sports, vist på TV 2.

Manchester City vant en jevn toppkamp og er kun fire poeng bak Liverpool med 17 runder igjen.

les også

Agüero-marerittet fortsetter for Liverpool – tittelkampen i fyr

Det kunne kanskje vært annerledes om Klopp og dommer Anthony Taylor hadde hatt samme mening om Kompanys takling på Salah i 31. minutt - på stillingen 0–0.

Se høydepunktene fra kampen her:

Tøff duell

John Stones satte Kompany i store problemer med en svak pasning på tvers. Kompany, trolig siste mann, gikk til alt han kunne for å nå ballen først i duell med Salah. Det endte med at City-kapteinen fikk gult kort.

For mildt, ifølge Klopp.

– Han vet at Mohamed er rask og kan komme gjennom. Derfor tar han duellen. Treffer han Salah hardere, ville han vært ute resten av sesongen, sier tyskeren og legger til:

– Det er ikke lett for dommeren og han så det kanskje ikke slik jeg så det.

les også

Berget av ekstremferdigheter: En gave til Guardiola

Kompany uenig

Kompany selv er uenig.

– Jeg synes det var en bra takling, var det ikke? Jeg tok ballen. Litt av mann, men det var ikke ufint. Jeg prøvde ikke å skade han. Det var enten å ta duellen eller å la ham gå fri mot mål, sa belgieren.

TV 2-ekspert Owen Hargreaves, tidligere Bayern-, United- og City-spiller, mente gult kort var greit nok. Det samme sa Sky Sports Graeme Souness, som vant flere ligatitler med Liverpool på 70- og 80-tallet.

les også

«Lille-Riise» legger opp – har store trenerambisjoner

– Det kunne lett vært et rødt kort. Han er veldig heldig, sa derimot Chris Waddle, som fikk 62 landskamper for England, på BBC Radio.

Slik vant Manchester United i går:

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder