UTE I KULDE: Leroy Sané. Foto: ODD ANDERSEN / AFP

Slik forklarer Löw den oppsiktsvekkende Sané-vrakingen

Når Joachim Löw og Tyskland skal prøve å forsvare VM-gullet i Russland, blir det uten Leroy Sané.

Den hurtige Manchester City-kantspilleren er ikke blant Löws 23 utvalgte menn til sommerens fotball-VM. Det ble klart mandag.

– Det var en tøff avgjørelse der det sto mellom ham og Julian Brandt, og som gikk i favør Brandt. Draxler, Reus og Müller var selvskrevne, men Leroy har et ekstremt talent. Han er tilbake på laget i september, forklarer Löw ifølge The Mirror.

Det var imidlertid ikke anledning til å stille videre spørsmål til Löw, noe som skapte reaksjoner fra tyske journalister. Tidligere Sky-reporter Rolf Fuhrmann oppfordret journalistene til å «gå ut» og tok til Twitter for å spørre om «er vi i Kina?».

Sané har vært i fyr og flamme for Premier League-vinner Manchester City, er én av fem spiller i Premier League med tosifret antall mål og assist, men har ikke levert varene for Die Mannschaft. Ifølge Opta står han med null mål og én assist på sine 12 kamper for det tyske landslaget.

les også

Dette er verdens raskeste fotballspillere

Les også: RBK-duo vraket av Hareide

Det vekker likevel oppsikt at formsterke Sané, som tidligere har høstet ros hos Löw, er utelatt fra VM-troppen.

– Må være litt av en VM-tropp Tyskland har hvis de kan la være å ta med Leroy Sané, skriver BBCs Phil McNulty på Twitter.

– Jeg kan ikke tro at det er et landslag i VM som har råd til ikke å ha med Leroy Sané, inkludert Tyskland, skriver James Robson i Manchester Evening News.

Bernd Leno, Jonathan Tah og Nils Petersen ble også vraket i siste liten av Löw, det etter at blant andre Mario Götze, som ble matchvinner i VM-finalen for fire år siden, fikk nei for en stund siden.

Sjekk ut Tyskland-troppen under dette klippet:

Dette er Tyskland-troppen

Keepere: Manuel Neuer, Kevin Trapp, Marc-André ter Stegen

Forsvar: Marvin Plattenhardt, Jonas Hector, Matthias Ginter, Mats Hummels, Niklas Süle, Antonio Rüdiger, Jérôme Boateng, Joshua Kimmich

Midtbane og angrep: Sami Khedira, Julian Draxler, Toni Kroos, Timo Werner, Mesut Özil, Marco Reus, Thomas Müller, Leon Goretzka, Sebastian Rudy, Julian Brandt, Ilkay Gündogan, Mario Gomez.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder