DRAMA: Skuffede HSV-supportere brukte pyro-teknikk, og kampen måtte avbrytes. Politi kom inn på banen, for å rydde opp. Foto: AXEL HEIMKEN / dpa

Politiet måtte rydde opp da HSV rykket ned etter 55 år

(Hamburger SV-Gladbach 2–1 og Wolfsburg-Köln 4–1) Hamburger SV har vært med i øverste Bundesliga siden opprettelsen i 1963 uten å rykke ned. Nå er det slutt.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den klassiske HSV-klokken stopper dermed.

19 985 dager etter at de spilte sin første Bundesligakamp, den 24. august 1963, er klubben fra Nord-Tyskland dermed på nivå to for aller første gang.

«HSV weg!» står det å lese øverst på Bild Zeitungs nettside, og fotballmagasinet Kicker rykker ned under kaotiske forhold.

RYDDER OPP: Tysk politi inne på gressmatten i Hamburg. Foto: Michael Sohn / TT NYHETSBYRÅN

les også

Håvard Nielsen og Fortuna Düsseldorf sikret Bundesliga-opprykk

Hamburger-supporterne brukte pyroteknikk mot slutten av kampen, og politiet måtte inn på banen. Kampen var avbrutt i lang tid før dommeren endelig kunne blåse av - omtrent et kvarter etterat han egentlig skulle ha gjort det.

Selv om HSV gjorde jobben sin mot Gladbach, hjalp det ikke så lenge som Wolfsburg vant over allerede nedrykksklare Köln hjemme i bilbyen.

HSVs bykollega St. Pauli redder plassen i 2. Bundesliga, og det betyr at det går mot et saftig Hamburg-derby neste sesong.

les også

Jarstein ødela Lewandowskis fest: – Gøy å holde nullen

– På mange måter er det trist, på den annen side er det ikke overraskende at de rykker ned. De har vært reddet av gong-gongen i flere år, sier Erik Soler, en av de få nordmennene som har spilt i HSV.

– Jeg har mange gode venner i byen og ser jevnlig kamper.

– Klarer de å rykke opp igjen?

– Jeg er rimelig sikker på at de vil gå rett opp igjen. Det er ikke gitt, men de kommer til å satse hardt på det. Og jeg tror det kan bli 55 000 tilskuere på kampene også i 2. Bundesliga, så de kommer til å ha store ressurser sammenlignet med de andre klubbene i denne divisjonen.

les også

Spiss-stjernens syrlige svar etter at UEFA dropper rasisme-sak

HSV avsluttet kampen mot Gladbach med bare ti mann etter at Bobby Wood pådro seg sitt andre gule kort med en sen takling mot Christoph Kramer.

Borussia Dortmund tapte mot Hoffenheim, men reddet likevel den siste Champions League-plassen takket være bedre målforskjell enn Bayer Leverkusen, som vant 3–2 over Hannover. Hoffenheim er også klare for Champions League - med samme poengsum som Dortmund og Leverkusen. De to øvrige plassene går til seriemester Bayern München og sølvvinner Schalke.

les også

Bayern München sikret sitt sjette strake ligagull

Bayern tapte sensasjonelt 4–1 hjemme mot Stuttgart, som imidlertid ikke klarte Europa League-plass. Daniel Ginczek scoret to mål mot et Bayern-lag som tydeligvis tenkte mest på kveldens gullfest.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder