LITE SPILLETID: Martin Ødegaard har kun fått noen korte innhopp for Real Madrid i sesongoppkjøringen, som her mot Juventus. Foto: NICHOLAS KAMM / AFP

Nederlandske medier: Ødegaard på vei til Vitesse

Martin Ødegaards agent Bjørn Tore Kvarme bekrefter overfor VG at en løsning om å forlate Real Madrid nærmer seg. Nederlandske medier mener å vite at nederlandske Vitesse er destinasjonen.

 • Arilas Berg Ould-Saada
 • Christina Paulos Syversen
 • Trond Johannessen
 • Jens Friberg

Artikkelen er over ett år gammel

– Situasjonen rundt Martin er at vi ble enige med Real Madrid i går om at han bør spille i en annen klubb kommende sesong. Han ble derfor tatt ut av troppen til morgendagens kamp, skriver Kvarme i en tekstmelding til VG.

Den tidligere Liverpool-, Rosenborg- og Real Sociedad-spilleren har representert Martin Ødegaard i halvannen måned og forteller om hektisk møtevirksomhet de siste par dagene. 19-åringen ble utelatt fra onsdagens supercup-tropp, som eneste førstelagsspiller.

– Vi vurderer nå ulike alternativer og en løsning nærmer seg, sier Kvarme - uten å være mer spesifikk på hvilken løsning det er snakk om.

Det er nærliggende å tro at det er snakk om et nytt utlån, all den tid Real Madrid ikke har gitt signaler om at de ønsker å selge nordmannen. Regionavisen De Gelderlander skriver at den største klubben i området, Vitesse fra Arnheim, har Ødegaard i kikkerten og at den nederlandske klubben er Ødegaards destinasjon. Også Nederlands største avis, De Telegraaf, melder det samme.

Den Barcelona-baserte avisen Mundo Deportivo meldte tidligere i dag at Ødegaard skal være på vei tilbake på utlån i Heerenveen igjen og det utløste spekulasjoner rundt en retur til Nederland.

Nå kan det altså virke som om han er på vei til ligarival Vitesse i stedet. VG har ikke lykkes å få agent Bjørn Tore Kvarme i tale om disse konkrete spekulasjonene. Han ønsker kun å gjenta at de nærmer seg en løsning.

Vraket fra Tallinn-tropp

Mandag ble det kjent at Martin Ødegaard var den eneste Real Madrid-spilleren som ikke var med i troppen til onsdagens supercupfinale mot Atlético Madrid i Tallinn.

Det ble i spanske medier tolket som et tydelig tegn på at nordmannen er på vei bort fra klubben. «Hans timer kan være talte», skriver den spanske avisen Marca i tirsdagens papirutgave.

les også

Dan Eggen om Ødegaard-utlån: – Alltid et sjansespill

«Ødegaard på vei bort etter supercup-vraking», skriver AS. Real Madrid har ikke oppgitt noen grunn til at 19-åringen ikke er med i troppen.

Da Real Madrid møtte AC Milan til treningskamp i helgen var samtlige 30 spillere, inkludert Ødegaard, med i troppen. Men til sesongens første offisielle kamp, den europeiske supercupen mot Atlético Madrid i estiske Tallinn, er Ødegaard den eneste vrakede spilleren i 29-mannstroppen.

les også

Ødegaards første Real Madrid-kamp på 609 dager: Misbrukte stor sjanse

En skade kunne vært forklaringen, men Real Madrid har valgt å ta med både Jesús Vallejo og Álvaro Odriozola til tross for at begge er ute med skade. Troppen inneholder for øvrig hele fem keepere.

– Han har spilt lite og har til gode å utmerke seg noe særlig. Han brente en kjempesjanse mot Manchester United som hadde vært bra for ham. Det er flere spillere som står langt foran ham i køen, som Dani Ceballos, sier AS-journalist Carlos Forjanés til VG på spørsmål om hvordan Ødegaard har prestert i oppkjøringen.

Den Madrid-baserte journalisten er ikke i tvil om at Ødegaard vil bli lånt ut til en ny klubb denne sesongen, etter halvannet år på utlån til nederlandske Heerenveen.

– Han har ingen plass i troppen, og Real Madrids intensjon er å låne ham ut. Jeg vet ærlig talt ikke hvor han kan dra. Real Madrid vil la ham velge, så det vil nok være avhengig av ham, sier Forjanés.

Andre spekulasjoner som verserer rundt Ødegaard for øyeblikket, er at han ifølge britiske og spanske medier skal ha blitt tilbudt på lån til de engelske Championship-klubbene Aston Villa og Derby County.

Mer om

 1. Herrelandslaget fotball
 2. Martin Ødegaard
 3. Spansk fotball
 4. Real Madrid CF

Flere artikler

 1. Martin Ødegaard klar for Vitesse: – Real Madrid har vært veldig involvert

 2. Dan Eggen om Ødegaard-utlån: – Alltid et sjansespill

 3. Marcus Pedersen: – Martin Ødegaard får det meste i Vitesse

 4. Tore André Flo anbefalte Martin Ødegaard Vitesse: – Veldig flinke

 5. Real Madrid-presidenten hyller Martin Ødegaard

Fra andre aviser

 1. Agenten bekrefter: Ødegaard lånes ut fra Real Madrid

  Aftenposten
 2. Tidligere Rosenborg-spiller er Martin Ødegaards nye agent

  Aftenposten
 3. Ødegaard nærmer seg klubbskifte. Ekspert liker ungguttens alternativer.

  Aftenposten
 4. Bekreftet: Ødegaard klar for ny klubb

  Bergens Tidende
 5. Ødegaard nærmer seg klubbskifte. Ekspert liker ungguttens alternativer.

  Bergens Tidende
 6. Tidligere Rosenborg-spiller er Martin Ødegaards nye agent

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder