HVISKE, TISKE: Kanskje er Javi Martínez og Robert Lewandowski uenige med tabelltipset til Eivind Bisgaard Sundet. Men det er nok ikke det de snakker om her. Foto: RALPH ORLOWSKI / REUTERS

Får tyn etter «spenstig» Bundesliga-tips: Tror Bayern vippes av tronen

Seks ganger på rad har Bayern München vunnet Bundesliga. Eivind Bisgaard Sundet, ekspert på tysk fotball, tror ikke det blir syv.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

• Her er fredagens oddstips

I sitt tabelltips har Bundesliga-kommentatoren listet opp Bayer Leverkusen som nummer én, med Bayern München som nummer to.

les også

VGs Bundesliga-tips: Kan noen hamle opp med Bayern München?

Pluss content

– Det er et friskt tips, uttaler Morten Langli for Viasat, og mener at Bisgaard Sundet bør spille på eget tips om han virkelig tror på det selv.

– Spenstig, kaller Jan Åge Fjørtoft tipset på Twitter, mens tidligere Bundesliga-proff Rune Bratseth sier at «det har jeg ingen tro på», det selv om han erkjenner at Bisgaard Sundet følger bedre med enn hva han selv gjør.

Slik reagerte Viasat-studio på tipset til Bisgaard Sundet:

– Å ikke tippe Bayern München på topp, den klart største klubben i Tyskland og som har vært totalt overlegne i seks sesonger ... Jeg skjønner at det er rart å melde, smiler Bisgaard Sundet overfor VG.

VG Live: Følg Bayern sesongåpner 20.30 her!

– Hvorfor har du ikke satt Bayern på topp?

les også

Lanserte Jarstein som ny Bayern München-keeper

– Det er en del spørsmålstegn rundt laget. De har ny trener i Niko Kovac, som ikke virket som klubbens førstevalg, har viktige spillere som er gamle i Arjen Robben og Franck Ribéry og det er lenge siden Jérôme Boateng har vært i skikkelig god form. De har ikke fornyet seg i sommer, og på et eller annet tidspunkt kommer de til å ta foten av gassen, svarer Bisgaard Sundet, og legger til:

– Og hvis de snubler, så er det mulig med en ny mester.

Der holder han Leverkusen som favoritt.

– Hvorfor det?

– Leverkusen har bare mistet Bernd Leno (til Arsenal), men har fått inn en god erstatter i Lukas Hradecky. De har rutine i Lars og Sven Bender, og på topp spiller Kevin Volland, som fort kan ende opp med å score 20 mål. Bak ham har de Leon Bailey, Kai Havertz og Julian Brandt, og fortsetter den trioen utviklingen sin, er det ingen begrensninger på hvor gode de kan bli, sier Bundesliga-kommentatoren.

les også

VAR-parodi i Bundesliga: Fikk straffe i pause

– Hele stallen er veldig god. De har masse kvaliteter, fortsetter han, og legger til:

– Med unntak av Leverkusen er de andre lagene som man forventer at skal utfordre Bayern, svekket. Dortmund har ikke fått på plass ny spiss (mistet Pierre-Emerick Aubameyang til Arsenal og har ikke fått fornyet med innleide Michy Batshuayi fra Chelsea), Schalke har mistet Leon Goretzka (til Bayern) og Max Meyer (til Palace) og RB Leipzig har mistet Naby Keita (til Liverpool). De er rett og slett svekket.

Fikk du med deg denne?

les også

Jan Åge Fjørtoft har fått ny jobb

VGs tips: Bayern-seier med to eller flere

HKP 0–1. Bayern hjemme er lik seier i de aller fleste tilfeller. Forrige sesong tapte laget bare én av 17 kamper (14-2-1), og av de 14 seirene kom 13 med to mål eller mer. Hoffenheim, etter å ha vunnet det første oppgjøret mot Bayern 2–0 på eget gress, var blant dem som fikk kjenne på hvor vanskelig det er å gjeste Allianz Arena (5-2 til Bayern).

Bayern har ny trener på plass og har ikke fornyet seg voldsomt, men laget er absolutt godt nok til å ta hjem seieren i runde én. Vi lander på at Bayern sesongåpner med å vinne med to eller mer, noe som gir 1,52 i odds. Kampen kan du se på Viasport1 og spillestopp er 20.25.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder