Sarpsborg videre i Europa etter kruttsterk seier

(Rijeka-Sarpsborg 0–1, 1–2 sammenlagt) Sarpsborg kjempet heroisk og Patrick Mortensen fikk lurt inn målet de måtte ha i Kroatia.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Vi jobber knallhardt i dag hele gjengen. Vi kjørte overganger og dødballer når det ba seg, og var veldig godt organiserte. Vi spilte smart og tett. Vi lignet på Norges 94-lag. Det funker fortsatt, sier Geir Bakke, Sarpsborg-trener til VG.

Seks minutter før slutt kom den forløsende scoringen. Et frispark ble lempet langt inn i boksen til Rijeka hvor ballen falt ned noen meter fra mål. Der dukket danske Mortensen opp og plasserte ballen i nettmaskene.

les også

Rosenborg klare for Europa League playoff etter parademarsj

Fantastisk erfaring

Da ble det stille blant de 5300 tilskuerne i kystbyen – utenom i Sarpsborg-gjengen på omtrent 30 stykk bak det motsatte målet.

– Det er en fantastisk erfaring. I tillegg slår vi dem ut. Det er kronen på verket. Jeg tror ikke dere der hjemme vet hvor høyt nivå det er ute i Europa på en del lag, og dette er blant de, mener Bakke.

– Det er så fantastisk. Det er en bragd. Det er et eventyr, jubler Petter Kalnes, som kommenterte kampen for Sarpsborg Arbeiderblad.

Tel Aviv neste

Samtidig feiret Geir Bakke og Sarpsborg-spillerne avansementet nede på banen.

– Gutta var veldig godt organisert. Vi eliminerte deres styrker. Og vi tok vare på sjansene. Man føler at man lever farlig mot så gode spillere, men vi måtte ha litt tur og være maksimalt skjerpet. Det klarte vi og da får vi betalt, sier Bakke.

Nå er Maccabi Tel Aviv det neste og siste hinderet i playoff før Sarpsborg 08 er i Europa for første gang i deres klubbhistorie.

– Det er et bra lag selvsagt, men det er ikke helt umulig. Nå er vi i playoff, sier Bakke.

Etter 1–0-målet til Mortensen var også sarpingene nærmest nettsus ved Rashad Muhammed som bommet alene med keeperen i overtiden.

Se Sarpsborgs nye signering presentere seg:

Rijeka de første sjansene

Rijeka fikk en god mulighet etter at Aleksandr Vasyutin glapp ballen i feltet etter 23 minutter. Patrick Mortensen var reddende engel for sarpingene og headet unna fra streken.

les også

Sarpsborg henter Jørgen Horn fra Elfsborg: – En ledestjerne

Vertene hadde også to skumle avslutninger fra distanse før Sarpsborg kom til sin første virkelige mulighet etter timen spilt. Det var ved stopper Joonas Tamm som headet utenfor på en corner.

Etter 1–0 var aldri Rijeka i nærheten. Sarpsborg 08 hadde stålkontroll, og drømmen om Europa er ikke langt unna å bli virkelig i vikingbyen.

– Dette var selvsagt veldig spennende. Jeg er meget, meget fornøyd med planleggingen til trenerteamet og selvsagt prestasjonen til gutta. De viser en sinnsyk arbeidsmoral, sier Thomas Berntsen, sportssjef i klubben.

PS! Molde og Rosenborg er også begge med i den siste play off-runden. Slik tok Molde seg videre:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder