SPEKULASJONER: José Mourinho, Manchester United-manager, må tåle mange spekulasjoner rundt hans jobb om dagen. Her fra 0–3-tapet mot Tottenham. Foto: OLI SCARFF / AFP

Mourinho-sparking kan tangere rekord

Etter kun tre serierunder spekulerer mange i om José Mourinho blir sparket som Manchester United-sjef snart. Det kan bli tangering av en negativ rekord for portugiseren.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Foreløpig har Peter Reid «rekorden» for raskeste sparking i Premier League. Høsten 1993 fikk han kun fire kamper (0–1–3) før han ble sparket i Manchester City. Han tok over klubben høsten 1990.

Dersom Mourinho får sparken før kampen mot Watford 15. september vil han tangere Reid – med kun fire kamper i sesongen. Alt tyder på at Mourinho leder Manchester United mot Burnley søndag.

Frank de Boer fikk i fjor kun sitte i fem (fire i serien og en i ligacupen) kamper og 77 dager som Crystal Palace-sjef sist sesong.

les også

Eriksson skeptisk til måten Mourinho behandler Lindelöf på

– Jeg tror ikke det er tema å sparke han nå. I så fall må det være ting internt på manglende oppførsel og kjemi. Jeg synes det er umulig å svare på om han nærmer seg sparken. Hold og troverdighet er umulig å si noe om, mener Petter Myhre, tidligere Vålerenga-trener og TV 2-ekspert.

– Sparkinger er ofte litt mer tilfeldig enn vi tror. I januar forlenget de i kontrakten. Ved å sparke han nå skyter de seg selv litt i foten. Derfor tror jeg han får mer tid, men selv i de største klubbene kan en sparking være noe man bestemmer der og da, mener Jan Åge Fjørtoft, Viasat-ekspert.

Manchester United vant serieåpningen før tap for Brighton og Tottenham i de to neste kampene.

Så du Mourinhos tale?

– Vet aldri

Daily Mail hevder at svakt resultat i søndagens kamp mot Burnley kan bety slutten.

– Du vet aldri i fotball. Folk liker å spekulere. Det er en mekanisme i fotballen. Men det er veldig få mennesker i verden som vet om det er tema eller ikke, sier Myhre.

les også

Britisk avis hevder Mourinho er ett tap unna å få sparken

Han tror, i likhet med Manchester Evening News, at Mourinho ikke er ferdig med det første.

– Jeg mener at han må få denne sesongen til å vise om han er rett mann. Det er en "make or break-sesong". Han må vinne titler, hvis ikke blir det misnøye og støy fra begge sider, sier TV 2-eksperten.

Slik kom tapet mot Tottenham:

– Mindre troverdig

NRKs fotballskribent, Thore Haugstad, tror Mourinho nærmer seg slutten i klubben.

– Om jeg skal tippe, så sier jeg ja. Alt av historikk tilsier at Mourinho ikke overlever til neste sesong. Det er først og fremst basert på trenden at lagene hans sliter tungt i hans tredje år, noe vi så i Real Madrid i 2012/13 og i Chelsea i 2015/16. Måten United har startet sesongen på samsvarer med dette, sier Haugstad.

– Det er en trener som er i ferd med å miste det som har særpreget han. Han har alltid vært en som har tenkt på seg selv, også har han krydret med titler ved siden, sier Fjørtoft og fortsetter:

– Nå er han mindre troverdig. Hans fremtoning virker å være usikker, selv om han later som han har full kontroll. Det har han ikke.

les også

TV 2-Wikestad om José Mourinho: – Timeglasset renner

Den tidligere Premier League-proffen tror naboene i Manchester City med Pep Guardiola og Liverpool med Jürgen Klopp gjør at situasjonen til Mourinho virker enda mer dyster.

– For å snu dette må han vinne mange kamper. Spotlighten vil være på Mourinho i mange runder fremover. Det eneste som hjelper er å vinne. Hvis ikke gir det mer bensin på bålet, sier Petter Myhre.

– Jeg er en av de beste managerne i verden, sa Mourinho selv på pressekonferansen før kampen mot Burnley.

VG+: Videodebatt om Mourinho:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder