Keepertabber ga Japan og Senegal et poeng hver

FOTBALL

(Japan-Senegal 2–2) Eiji Kawashima og Khadim Ndiaye hadde hver sin blemme bakerst. Dermed er det dødt løp mellom Japan og Senegal som har overtaket i gruppe H.

Publisert: Oppdatert: 24.06.18 19:07

– Jeg er skuffet. Det er to mistak. Det er vanskelig å vinne kamper med slike tabber, sier Didier Drogba, tidligere Chelsea-toppscorer, til Britanias kringkaster.

Nå har både Japan og Senegal fire poeng og alt i egne hender for å sikre åttedelsfinale.

Senegal, som imponerte mot Polen, fikk en drømmestart da flere Japan-spillere rotet det til for seg selv. Uorienterte Genki Haraguchi headet ballen bakover i eget felt hvor Youssouf Sabaly sto og avsluttet brukbart.

Men ikke bedre enn at Japans keeper Eiji Kawashima burde hatt den i fast grep. Det hadde han ikke. Kawashima bokset ballen i føttene på Sadio Mané og i mål.

Feilberegning i feltet

På 2–2-utligningen til veteranen Keisuke Honda var det sisteskansen til Senegals tur til å feile på den største fotballscenen.

Khadim Ndiaye feilberegnet et innlegg totalt. Det utnyttet banens beste spiller, Takashi Inui, som la ballen inn igjen hvor Honda sto klar, mens Ndiaye var utspilt.

– Ingen av lagene fortjente å tape dette og begge spilte ganske bra. Defensivt tenker jeg at begge er ganske svake, men både Japan og Senegal er skumle i angrep, oppsummerte Leon Osman, mangeårig Everton-spiller, i BBC.

Første landslagsmål

Med sitt første landslagsmål sendte 19 år gamle Moussa Wague Senegal foran med 2–1 tyve minutter før slutt. Fra spissen av femmeteren klemte han ballen opp i nettaket.

Det var nok til å bli Afrikas yngste målscorer i et VM, men ikke til ny seier.

VGLIVE 20:00: Polen-Senegal

Sett denne? Derfor sto svenskene samlet på dagens trening:

Inui på hugget

Afrikanerne dominerte i banespillet før pause. Likevel kom Japan à jour ti minutter før pause. Asiaternes eneste avslutning som traff mål i omgangen gikk også i nettet ved Inui etter forarbeid av Yuto Nagatomo.

Inui viste fram hans fine fot tyve minutter ut i andre omgang også. Forsøket hans var umulig å ta for Ndiaye, men tverrliggeren spilte på laget til Senegal.

Like før misbrukte Yuya Osako også en sjanse for Japan som var friskest i starten av andre omgang.

Mellom 1–0 og 1–1 kunne Mbaye Niang scoret for Senegal.

PS! Honda er den første japaner til å score i tre ulike VM.

Her kan du lese mer om