Han er mest populær på Eliteserien Fantasy

Branns stopperkjempe Vito Wormgoor er valgt av nesten halvparten av spillerne på Eliteserien Fantasy.

 • Henrik Ljosland Waale
 • Morten Asbjørnsen

Artikkelen er over ett år gammel

Sett opp ditt lag nå!

Over 20.000 spillere har registrert seg for Eliteserien Fantasy 2019, og Brann-forsvarer Vito Wormgoor er spillets mest valgte spiller drøye to uker før seriestart. Den hårfagre midtstopperen er valgt av 46 prosent av spillerne, til tross for at han er en av spillets dyreste forsvarsspillere.

Reporter i Eurosport, Jonas Berg-Johnsen, har vært med å utvikle spillet. Han er ikke utelukkende positiv til nederlenderen:

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

– Vito Wormgoor hadde en negativ formkurve i fjor høst. Det er også usikkerhet rundt Branns keeperplass og totalen er at jeg ikke er like trygg på så mange smultringer for bergenserne i år som i fjor våres. Likefullt, han er på straffer, målfarlig på dødballer og en bonusmagnet.

Av forvsarsspillerne er det bare Birger Meling og Tore Reginiussen som er dyrere på spillet. RBK-duoen koster 7 millioner, mens Wormgoor er prissatt til 6.5. Dyrt ved første øyekast, men kanskje ikke så ille for spilleren som i fjor plukket 142 poeng, nest flest av samtlige forsvarsspillere.

– Over tid vil jeg tro at det finnes ca like gode alternativer i Rosenborg, kanskje også Molde, i samme priskategori. Og kanskje også i Brann? Tajo Teniste er 0.5 billigere enn Wormgoor og Ruben Kristiansen, som trolig foretrekkes på venstreback, koster 1.0 million mindre. Det er en ganske mye billigere vei inn i Branns forsvar.

Vi har diskutert Wormgoor, RBK-forsvarerne og andre spillere du må ha på ditt Fantasy-lag:

Dette er de foreløpig elleve mest valgte spillerne på Eliteserien Fantasy, satt sammen i en startellever:

Her er de 11 mest populære spillerne satt opp i en 4–3–3 formasjon. Foto: Screenshot

Det er ikke alltid de mest populære valgene er de beste. Nicklas Bendtner var eid av halvparten av spillerne før fjorårets sesong, men leverte ikke nok målpoeng til å forsvare prisen på 13 millioner. Berg-Johnsen mener det finnes røverkjøp i forsvar, som kan være gode valg til en langt billigere pris enn Wormgoor.

– Alterner Mjøndalens solide OBOS-forsvar i deres fine hjemmekamper 2, 4, 6 og 8 med enten Ranheim eller Godsets tilsvarende fine rekke på eget gress i runde 1, 3, 5 og 7 – det er en billig måte å få en god rotasjon. Da ville jeg valgt Sondre Solholm Johansen (4.5) eller Joakim Olsen Solberg (5.0) hos MIF, Lars Christopher Vilsvik (5.0) i Godset og Daniel Kvande (4.5) i Ranheim.

Grunnet kvalifiseringskamper til Europa League, har Molde og Brann fått flyttet en sommerkamp til april. Det betyr at vi får dobbeltrunde allerede i runde 2. Slik kan du løse kabalen i dobbeltrunden:

Hvem velger du? Sett opp laget ditt nå!

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
 • Champions League-kvalifisering

Mer om

 1. Fantasy
 2. Eliteserien
 3. SK Brann

Flere artikler

 1. Pluss content

  FØR AVSPARK: ALT OM 2. RUNDE I ELITESERIEN

 2. Eliteserien Fantasy tilbake: – Det blir vanskeligere enn før

 3. Pluss content

  Styr unna disse Fantasy-spillerne!

 4. Spillernes tips: Disse bør du ha på Fantasy

 5. Pluss content

  Før avspark: Alt om 3. runde i Eliteserien

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder