IDRETTSGLEDE: Her har dommeren akkurat blåst av kvalik-kampen mot Nederland - og Norge kunne juble for en plass i VM 2019.
IDRETTSGLEDE: Her har dommeren akkurat blåst av kvalik-kampen mot Nederland - og Norge kunne juble for en plass i VM 2019. Foto: Bjørn S. Delebekk

Lar seg ikke skremme av tøff VM-trekning

FOTBALL

For å ta seg videre fra gruppen i det kommende verdensmesterskapet i Frankrike, må Norge hamle opp med vertsnasjonen, Sør-Korea og regjerende afrikamester Nigeria.

Publisert: Oppdatert: 08.12.18 20:38

Det ble klart etter at VM-gruppespillet i Paris ble trukket lørdag kveld. Norge må komme på 1. eller 2. plass i gruppen for å ta seg videre.

Se alle gruppene nederst i saken.

Vertsnasjon Frankrike er rangert som nummer tre på FIFA-rankingen, Sør-Korea er nummer 14 - og dermed det antatt sterkeste laget Norge kunne få fra pott tre - mens Nigeria (nummer 39) nylig vant Afrikamesterskapet.

Det fikk NFF-direktør og tidligere landslagsspiller Lise Klaveness til å tvitre følgende:

Også landslagssjef Martin Sjögren deler oppfatningen.

– Vi kunne nok fått enklere lag, men det er lite vi kan gjøre med det nå. Det er en utfordrende gruppe, sier han til NRK.

– Alle lagene er tøffe å møte. Vi kunne ha vært heldigere, men vi kunne hatt mer uflaks. Det blir tøft å møte Frankrike, og så er det egentlig ganske greit. Helt greit, er imidlertid konklusjonen til Lisa-Marie Karlseng Utland, landslagets toppscorer i VM-kvaliken.

– Du lar det ikke skremme?

– Nei, men man skal ha respekt for alle lagene. Det skal vi ha, svarer angriperen, som til daglig spiller for svenske FC Rosengård.

– Hva tenker du om styrkeforholdet i gruppen?

– Jeg vil ikke favorisere oss, men vi er et bra lag og har et halvt år på å utvikle oss. Fortsetter vi som vi har gjort, så blir dette bra, sier Utland til VG.

Norge, som er rangert som nummer 13 i verden, ble klare for VM etter en thrillerkamp mot Nederland. Etterpå feiret spillerne med champagne:

De norske jentene har tidligere nytt stor suksess i VM. Laget kom til finale i VM i 1991 og vant det påfølgende mesterskapet i 1995. Siden har det gått noe nedover (se faktaboks), og i forrige VM sa det stopp i åttedelsfinalen mot England.

Om det ikke er nok motivasjon for å bli tent i forkant av VM i Frankrike, har Norge et skuffende EM å revansjere. I EM i 2017 ble det null mål, null seirer og null poeng på tre kamper.

– Det er klart vi vil gjøre det bedre. Vi har ikke lyst til å kjenne på den følelsen igjen, sier Lisa-Marie Karlseng Utland.

Alle gruppene er som følger:

  • Gruppe A: Frankrike, Sør-Korea, Norge, Nigeria
  • Gruppe B: Tyskland, Kina, Spania, Sør-Afrika
  • Gruppe C: Australia, Italia, Brasil, Jamaica
  • Gruppe D: England, Skottland, Argentina, Japan
  • Gruppe E: Canada, Kamerun, New Zealand, Nederland
  • Gruppe F: USA, Thailand, Chile, Sverige

PS: USA er regjerende verdensmester. Frankrike-VM arrangeres fra 7. juni til 7. juli neste år. Norge åpner mot Nigeria, før Frankrike venter i kamp nummer to.

Her kan du lese mer om