En Liverpool-halvtime for evigheten

(Liverpool – Manchester City 3-0) Anfield hadde ikke opplevd en Champions League-kvartfinale på ni år. Så eksploderte det fullstendig.

 • Trond Johannessen

Artikkelen er over to år gammel

– Vi slo det beste laget i verden. Det er alltid en mulighet til å vinne over dem, men det er sjelden det går, oppsummerte Liverpool-manager Jürgen Klopp etter 3–0-triumfen.

Nå er det bare én ting som bekymrer fansen foran returen i Manchester på tirsdag: Hvor skadet er sesongens store stjerne Mohamed Salah? Han måtte ut med det som så ut som en strekkskade rett etter pause.

– Etter kampen sa han «no, no, no, det er ikke noe problem». Han mener at han vil bli bra (fort), men foreløpig vet jeg ikke noe mer, forteller manager Jürgen Klopp til Viasat.

KANONBALL: Alex Oxlade-Chamberlain jubler etter sin herlige 2–0-suser. Foto: ANDREW YATES / X03469

Den første halvtimen går rett og slett inn i Liverpools innholdsrike historiebøker som noe helt spesielt, selv på en bane som har sett det meste. Det var en omgang for evigheten, som også overgår den utrolige snuoperasjonen mot Borussia Dortmund, tre mål de siste 25 minuttene, for to år siden. Det var tross alt i Europa League-kvartfinalen.

les også

Alsaker: Derfor har Klopp god uttelling mot Guardiola

Nå er Liverpool tilbake blant de store, motstanderen har fremstått som aller størst i Europa og dette var sesongens største kamp på britisk jord.

– Det er ikke enkelt å beskrive hva jeg føler. Den første omgangen var bare fantastisk, vi spilte med masse energi og kraft. I 2. omgang spilte vi ikke fotball. Jeg vet ikke hva som var problemet, men vi forsvarte oss bra, selv om vi helst ikke vil spille på egen halvdel. Jeg er fornøyd for i kveld, men kampen er bare ved pause. Det er ingen grunn til å feire ennå, understreker Klopp til Viasat.

Pep Guardiolas City tok kommandoen i starten, men så sa det pang, pang og pang igjen, alt i løpet av 19 uvirkelige minutter:

Elektrisk stemning

1–0: Mohamed Salah fra kort hold, etter en kontring der Roberto Firmino først fikk skutt, men isteden endte med å dytte ballen til en helt fri Salah. Egypteren banket inn sitt 38. mål for sesongen. Salah var trolig akkurat i offside da han fikk ballen på midtstreken og satte fart i kontringen, men Liverpool fikk tvilen på sin side og et allerede elektrisk Anfield tok fullstendig fyr.

HELRØD FEST! Roberto Firmino (til venstre), Andy Robertson (til høyre) og Mohamed Salah feirer Liverpools første scoring. Foto: Peter Byrne / TT / NTB Scanpix

2–0: Alex Oxlade-Chamberlain hadde ikke scoret siden 14. januar, et langskudd, på Anfield, mot Manchester City. Så kommer samme lag på besøk, i en enda større kamp, og han henter frem et enda hardere skudd fra distanse. Kanonballen lå som en rett strek i lufta, og Viasat kunne fortelle at avstanden var 23 meter og hastigheten 109 km/t.

3–0: Men overkjøringen var ikke over. Mohamed Salah slo inn fra høyre, ballen dalte over Fernandinho og på hodet til Sadio Mané, som hamret den ned i gresset og i mål.

les også

Er denne nordmannen verdens galeste Liverpool-supporter?

Pluss content

Manchester City var stresset, det herlige pasningsspillet var borte, isteden florerte feilpasningene, venstreback Aymeric Laporte hadde kjempetrøbbel med Mohamed Salah, kaptein Vincent Kompany hadde enorme tempoproblemer.

Salah skadet

Den suverene serielederen kunne være glad for at det sto bare 3–0 da lagene gikk til pause, særlig var midtstopper Virgil van Dijk nær en fjerde scoring med en heading på overtid i 1. omgang.

I starten av 2. omgang fikk Manchester City bedre kontroll igjen. Tyske Leroy Sané skjøt like utenfor tidlig, og etter rundt fem minutter ble det ganske stille på tribunen da Mohamed Salah tok seg til den venstre lysken og måtte gå av banen.

MINUSET: Det var en festkveld, men Liverpool-supporterne likte dårlig dette synet. Mohamed Salah måtte ut med skade i begynnelsen av 2. omgang. Foto: CARL RECINE / X03807

City var best etter pause, og flere ganger var det nær den virkelig store sjansen. Liverpool greide aldri å gjenskape de offensive taktene fra 1. omgang, kreftene så ut til å være brukt opp.

Men kanskje fikk Liverpool vist frem en ny side av seg selv. Laget har hatt en tendens til å gå fra himmel til det motsatte i samme kamp, men denne gangen greide Liverpool å stå imot. Manchester City hadde ikke et eneste skudd på mål, savnet av Sergio Agüero var stort og Liverpool har en kjempefordel foran returen.

– Ingen tror vi vil komme oss til semifinalen nå, men vi skal prøve. Jeg har egentlig ikke så mye å klage på. Det var 10-15 minutter i 1. omgang der de var bedre, og det blir naturligvis tøft for oss når de også scorer mål, sier Pep Guardiola.

PS 1! Det var dramatisk allerede før kampstart, da City-bussen ble pepret med gjenstander på vei inn mot Anfield. Manager Pep Guardiola virket litt rystet, og takket sin kollega Jürgen Klopp som offentlig ba om unnskyldning på vegne av Liverpool.

PS 2! Begge lagene skal ut i lokaloppgjør, mot henholdsvis Everton og Manchester United, før oppgjøret på Etihad.

Mer om

 1. Liverpool FC
 2. Manchester City
 3. Jürgen Klopp
 4. Josep Guardiola

Flere artikler

 1. Viasat-Stokke: – Blir ikke overrasket om City slår tilbake

 2. Pluss content

  11 magiske Anfield-kvelder i Europa

 3. Salah-kampanje mot narkotika går viralt

 4. Utvist Guardiola gratulerte «fantastiske» Liverpool: – Håper de kan forsvare Englands ære

 5. Firmino og Salah i hovedrollene da Liverpool vant 4–0

Fra andre aviser

 1. Liverpools fantastiske 45 minutter: – Det er ikke lett å beskrive følelsene

  Aftenposten
 2. Klopp etter 5–1 mot City: – Vi klarte det umulige

  Aftenposten
 3. Klopp etter 5–1 mot City: – Vi klarte det umulige

  Fædrelandsvennen
 4. Liverpool slapp med skrekken mot bunnlaget

  Aftenposten
 5. Guardiola om Liverpools angrepstrio: – Nærmest ustoppelige

  Aftenposten
 6. Liverpools superspiss scoret igjen. Nå topper han statistikk foran Messi, Cavani og Kane.

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no