Arsenal slo Stoke etter tvilsom straffe: – Feil avgjørelse

(Arsenal-Stoke 3–0) Et straffemål hver fra Pierre-Emerick Aubameyang og Alexandre Lacazette sørget for tre poeng til Arsenal mot bunnlaget Stoke.

Publisert:

Martins Indi felte Mesut Özil kvarteret før slutt, men det så ut som Stoke-spilleren først og fremst var på ballen. Dommer Craig Pawson mente likevel at det var straffespark.

– Øyeblikket avgjør kampen. Indi treffer ballen og det er ikke straffespark. Det er feil avgjørelse, mener Brede Hangeland, TV 2s ekspert.

– Jeg touchet ballen og det var ikke straffe. Dommeren hadde en annen vinkel og ga dem straffe. Jeg kunne ikke tro det, sier en skuffet Indi ifølge BBC.

VGLIVE: Vi fulgte kampen direkte

Stjernesigneringen Aubameyang satte den uansett kontrollert i mål. Få minutter senere dundret spissen inn en fin volley til 2–0.

– Følte press

Aubameyang har nå fem mål for Arsenal etter overgangen fra Borussia Dortmund.

– Det var ikke lett. Vi gjorde en god jobb. Jeg følte litt press etter at jeg bommet på straffe mot Manchester City, men jeg tenkte at jeg måtte score og holdt fokus, sier Aubameyang til Sky Sports.

les også

Alex Ferguson på topp – dette er de 50 beste managerne i England

Pluss content

Like før slutt gikk innbytter Alexandre Lacazette i bakken da Badou Ndiaye gikk unødvendig hardt inn i franskmannen.

Han tok straffen selv og satte ballen omtrent der Aubameyang satte den også. Altså kom alle tre målene på faste situasjoner.

– Jeg hadde scoret to allerede og jeg visste det ville være bra for selvtilliten til Lacazette å ta straffen, svarte Aubameyang på spørsmål om hvorfor han ikke tok straffen i forsøk på hat-trick.

les også

28 år siden sist Tottenham vant på Stamford Bridge: – Helt sykt!

Mange sjanser

Etter en sjansefattig og lite velspilt første omgang, var det flust av sjanser etter hvilen. Stokes Xherdan Shaqiri skrudde ballen i den lengste stolpen og ut rett fra hjørnespark-buen – mens David Ospina i Arsenal-målet var utspilt.

Like etterpå spilte Özil gjennom Aubameyang på vakkert vis, men Jack Butland stoppet spissen. Mohamed Elneny hadde også en stor sjanse for Arsenal.

Danny Welbeck, Nacho Monreal og Aaron Ramsey hadde sine skuddforsøk, uten at de overlistet Butland. Han stoppet også Özil og Henrikh Mkhitaryan.

Nære krysset

Shaqiri og Stoke var ikke langt unna å få en drømmestart på kampen. Dessverre for bunnlaget gikk kantens forsøk fra 16 meter like utenfor krysset.

Stoke har tre poeng opp til trygg plass. Arsenal på sin side har nå fem poeng ned til Burnley i kampen om plass i Europa League. Det er ti poeng opp til Tottenham som har den siste Champions League-plassen.

SALTO: Pierre-Emerick Aubameyang feiret med salto da han scoret 1–0 for Arsenal mot Stoke. Foto: Tim Ireland / TT / NTB scanpix

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder