BIDRO TIL SEIER: Rune Jarsteins Hertha Berlin vant mot Borussia Dortmund. Foto: Scanpix

Jarsteins Tyskland-suksess fortsetter: – Føler meg privilegert

(Hertha Berlin–Borussia Dortmund 2–1) Rune Almenning Jarstein (32) og Per Ciljan Skjelbred (29) er tre poeng nærmere Champions League-spill neste sesong etter lørdagens 2-1-seier mot Borussia Dortmund.

– Det var en godt gjennomført kamp av oss. Vi fortsetter å være gode hjemme og spille bra mot de største lagene. Det var en veldig viktig seier med tanke på å kunne ta en tredje- eller fjerdeplass. Hadde vi tapt, ville det blitt vanskelig, sier Jarstein til VG.

32-åringen sto nok en solid kamp i mål for det tyske hovedstadslaget, men havnet i ubalanse da Bundesliga-toppscoreren Pierre-Emerick Aubameyang avsluttet like over hans høyre skulder fra kloss hold i andre omgang. Situasjonen fikk imidlertid ingen konsekvens. Det sørget Marvin Plattenhardt for med sin tredje scoring for sesongen da han avgjorde toppkampen med et perfekt utført frispark et drøyt kvarter før slutt.

– Privilegert

Jarstein har etablert seg som en av de aller beste spillerne i den tyske toppdivisjonen det siste året, og spiller foran titusenvis av tilskuere flere ganger i måneden. Etter en lang karriere med hardt arbeid i Norge, verdsetter han suksessen i utlandet høyt.

– Jeg setter stor pris på det. Jeg er veldig privilegert som får lov til å spille for Hertha. Jeg trener godt, står på og nyter egentlig hver kamp. Å spille foran så mange folk og med og mot så mange gode spillere, er veldig gøy, forteller Jarstein, som lørdag kveld var utladet etter 90 intense minutter på jobb.

– Akkurat nå kjennes kroppen veldig tung ut, men den var bra under kampen. Jeg har en god følelse, forsikrer Norges landslagskeeper.

Sekspoengskamp

Etter en første omgang hvor tidligere Chelsea-spiller Salomon Kalou trillet inn 1–0 for Hertha Berlin etter 11 minutter, utlignet Borussia Dortmund-stjernen Aubameyang tidlig i den andre før Plattenhardt avgjorde oppgjøret.

Hertha Berlin avanserer ikke fra sin 5. plass på tabellen, men seieren gjør at det bare er tre poeng opp til lørdagens gulkledde motstander på 3. plass. Det skiller samtidig bare to poeng til Hoffenheim som innehar den fjerde og siste Champions League-kvalifiserende plassen i Tyskland.

Dermed kan Jarstein og Skjelbred få muligheten til å delta i den gjeveste europacupen neste sesong.

Begge nordmennene bidro også positivt mot Dortmund. Mens Jarstein ved flere anledninger utmerket seg med et betryggende feltarbeid, jobbet Skjelbred som vanlig disiplinert og energisk i midtbaneleddet til Hertha Berlin.

Les også: Skjelbred gir seg på landslaget: – Har ikke lenger motivasjonen

Artikkelen fortsetter under bildet

SLAPP INN ETT MÅL: Jarstein klarte ikke å stoppe Pierre-Emerick Aubameyang fra å sette inn 1–1 tidlig i andre omgang. Foto: Scanpix

Norges førstekeeper

Skjelbred kunngjorde sist måned at han ikke vil spille mer for det norske landslaget. For Jarstein er derimot situasjonen en annen:

32-åringen brukte de siste kampene under Per-Mathias Høgmo til å etablere seg som Norges førstekeeper. Det er en posisjon Jarstein ønsker å beholde når Lars Lagerbäck tar ut sin første startellever til debuten som norsk landslagssjef mot Nord-Irland 26. mars.

– Motivasjonen er som alltid stor. Jeg føler meg veldig stolt hver gang jeg spiller med flagget på brystet. Vi har en viktig kamp til med Hertha før samlingen, men etter den kan jeg begynne å fokusere på landslaget. Det blir spennende med ny trener. Det er noe jeg gleder meg til, forteller Jarstein, som ikke har pratet med Lagerbäck etter at svensken ble ansatt.

AVGJORDE: Martin Plattenhardt scoret et nydelig mål på frispark for Hertha Berlin mot Borussia Dortmund. Foto: Scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder