Zlatan reddet poeng – Uniteds hjemme-mareritt fortsetter

FOTBALL

(Manchester U. – Everton 1-1) Han  var tilbake etter tre ligakampers karantene. Men Zlatan Ibrahimovics straffescoring på overtid var ikke nok. United er i ferd med å tape alt på hjemmebane.

Publisert: Oppdatert: 05.04.17 08:29

Etter 93 minutter kastet Everton-stopperen Ashley Williams seg ned og reddet skuddet til Luke Shaw med hånden. Rødt kort og straffe. Zlatan Ibrahimovic gjorde ingen feil fra straffemerket da presset var som størst.

VG Live: Slik var Manchester United-Everton

– Klasse av Zlatan som ellers hadde en anonym dag på jobben, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland. Svenskens 16. ligamål og 27. scoring totalt denne sesongen.

Hittil denne sesongen har nemlig hele 21 poeng blitt mistet på Old Trafford. Gjennom tapet for Manchester City samt hele ni uavgjorte hjemme. De to forrige endte med poengdeling mot West Bromwich og Bournemouth. United ligger helt nede på 10. plass på hjemmetabellen i Premier League.

Manchester United var nær å tape for første gang siden 23. oktober. 20 ligakamper uten tap bringer ikke United dit Mourinho vil ha dem. Han var ikke fornøyd med spillet.

– Déjà vu, kaller United-sjefen det i et intervju vist på TV 2 og ramser opp:

– Traff vi stolpen som alltid? Ja, Var motstanderens keeper svært god? Ja. Fikk vi en dommeravgjørelse mot oss? Ja. Var motstanderen svært defensiv? Ja.

Mannskapet til José Mourinho har vunnet 10 og spilt 10 uavgjorte etter 4-0-tapet for serieleder Chelsea i London. Manchester United ligger fortsatt fire poeng bak Manchester City på den siste Champions League-plassen.

Zlatan i vilt intervju: – Jeg er en løve

Everton kom fra 3-1-tapet for Liverpool, men manager Ronald Koeman er en ekspert på å slå United på Old Trafford. Nederlenderen kunne blitt den første manageren som vinner tre ganger på rad i Premier League på den tidligere så fryktede bortebanen. Han vant med Southampton både i 2015 og 2016.

– Det var smertefullt å ikke vinne denne kampen. Straffesparket var korrekt, men det skjedde jo bare minuttet før slutt, sier Koeman. Han var skuffet over at Everton ikke benyttet de store kontringssjansene mot slutten.

Zlatan Ibrahimovic satte også ballen i mål etter 70 minutter, men ble avblåst for offside. TV-bildene viser at avgjørelsen var marginal. Svensken var tilbake etter sin tre kamper lange karantene. Han bommet på mål da han fikk sjansen på en heading helt på slutten.

– Vi vant egentlig kampen 2–1. Det var ikke offside, men situasjonen var ikke enkel, medgir Mourinho. Som la til at han slettes ikke kritiserer linjemannen for avgjørelsen.

Tidligere United-manager: Får gjennomgå etter trussel mot kvinne

Heller ikke Paul Pogba lykkes etter å ha kommet inn i pausen. Hans heading smalt i tverrliggeren. Mourinho kastet også inn Henrikh Mkhitaryan og sin eget utskjelling, Luke Shaw. Til slutt ble det venstrebacken som reddet straffesparket mot et Everton som viste en helt annen defensiv disiplin og styrke enn mot naboen sist helg.

Mourinho fortsatte – det som må kalles – sin utskjelling av Shaw også etter denne kampen.

– Han har et stort potensial. Men på dette nivået må du både ha en fotballhjerne og en profesjonell hjerne for å hevde deg. Spillerne er rike fra starten av. Det er ikke enkelt. Han har talent, men trenger å bli voksen, meldte Mourinho om 21-åringen.

Han trakk også inn Marcus Rashford, 20-åringen som spilte fra start. Men som igjen ikke var i nærheten av å score. Det er lkenge siden han han har satt inn ligamål.

– Rashford scoret mange mål forrige sesong, men har nå ikke scoret siden september. Jeg kan ikke drepe ham for det. Jeg kan bare hjelpe ham, sier Mourinho.

Everton fikk kampen nøyaktig dit de ville før pause. Etter en svært rolig start på matchen smalt det halvveis i omgangen. En corner fra Kevin Mirallas ble stusset videre på bakre stolpe av Ashley Williams. Der vant Phil Jagielka duellen med Marcos Rojo. Han kranglet ballen i nettet med ryggen mot mål.

Fotballekspert refser: – Usmakelig av Mourinho

Ballen smatt mellom beina på David de Gea og United var i trøbbel.

– Vi kunne kontrollert kampen bedre på slutten, sier Everton-kaptein Jagielka.

– Dette var to poeng tapt, legger han til.

Everton-keeper Joel Robels reddet fantastisk på et frispark fra Daley Blind, mens Ander Herrera satte returen i tverrliggeren. Nærmere kom ikke et lite oppfinnsomt Manchester United før pause.

Her kan du lese mer om