TIL SØR-AFRIKA: Kjell Jonevret, her som Viking-trener i fjor, er klar for Orlando Pirates. Foto: Carina Johansen NTB scanpix

Jonevret klar for klubb i Sør-Afrika

Etter ni år som trener i Norge er Kjell Jonevret (54) klar for den sørafrikanske toppklubben Orlando Pirates.

Artikkelen er over tre år gammel

Jonevret trente Molde fra 2007 til 2010. Fra 2012 til i fjor var han trener for Viking, som han forlot ved sesongslutt. Nå er han presentert som ny trener for toppklubben Orlando Pirates i Johannesburg, der han ifølge Eyewitness News har signert en treårskontrakt.

– Det blir utrolig spennende. Jeg har hatt kontakt med Pirates en god stund nå. Dette er noe som har kommet i stand fordi jeg har kjenninger her nede. En trenerjobb her har lenge vært tema, men det har ikke passet før nå, sier Jonevret til Rogalands Avis.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Les også: Derfor forlot han Viking

Merittert klubb

– Jeg kjenner ikke sørafrikansk fotball fantastisk godt, men jeg har vært her nede og sett en del kamper, sa Jonevret på pressekonferansen.

Svensken, som ikke klarte å lede Viking til en høyere plassering enn nummer fem, tar over Orlando Pirates etter at Muhsin Ertugral valgte å trekke seg som følge av svake resultater. Klubben ligger på 10.-plass med hele 13 poeng opp til serieleder Kaizer Chiefs etter 17 kamper.

Husker du? Jonevret skjelte ut dommeren

Husker du dette artige klippet? Saken fortsetter under.

Orlando Pirates har vunnet den sørafrikanske ligaen, ABSA Premiership, fire ganger. Sist gang var i 2011/12-sesongen. Jonevret får nå ansvaret for et lag som spiller foran potensielt 40.000 tilskuere på Orlando Stadium i Johannesburg.

I tillegg til å ha trent Viking og Molde i Norge, har Jonevret også vært sjef i Djurgården og flere andre svenske klubber.

Omtales som et sjokk

Nettavisen Sport 24 i Sør-Afrika omtaler Orlando Pirates' ansettelse av Jonevret på følgende måte: «Pirates sjokkerer med ukjent svenske som ny trener».

Det er kaotiske tider i den sørafrikanske storklubben. Nylig tapte de hele 6-0 mot Mamelodi Sundowns, og i forrige helgs bortekamp mot Loftus Versfeld stormet misfornøyde Pirates-fans banen, slik at spillere og støtteapparat måtte løpe i garderoben og kampen måtte avbrytes i det 82. minutt.

– Trenere er som et organisert ekteskap. Du går for den beste. Det viktigste nå blir å forbedre selvtilliten til spillerne og stabilisere laget, sier Orlando Pirates-lederen Irvin Khoza ifølge Sport 24.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder