KOLLAPSET: Bekymrede lagkamerater fulgte nervøst med da Abdelhak Nouri kollapset under en treningskamp mellom Ajax og Werder Bremen. Foto: VI Images Getty Images

Nouri med alvorlig hjerneskade etter kollapsen

Ajax-spilleren Abdelhak Nouri (20) har fått påvist alvorlig og permanent hjerneskade etter at han kollapset i kamp.

Lørdag kollapset Ajax' lovende midtbanespiller Abdelhak Nouri på banen under en treningskamp mot Werder Bremen.

Helsepersonale på stedet måtte bruke hjertestarter på spilleren, før han ble fløyet til sykehuset i Innsbruck etter en vellykket gjenoppliving.

Søndag meldte klubben at Nouri var utenfor livsfare, og mandag tydet teste på at han hverken hadde varige skader på hjerte eller hjernen.

Torsdag kom derimot den triste oppdateringen fra Ajax: Nouri har fått alvorlig og permanent skade på hjernen etter kollapsen, skriver de i en pressemelding.

– Ajax er utrolig lei seg for nyheten om at Appie Nouri har blitt diagnostisert med alvorlig og permanent hjerneskade, skriver klubben på Twitter.

– Våre tanker og bønner går til ham og hans nærmeste i denne tunge stunden.

– Det er forferdelig

Den tidligere Manchester United-målvakten Edwin van der Sar, som nå er leder i Ajax, reagerer sterkt på nyheten om Nouris hjerneskade.

– Dette er den verste beskjeden vi kunne fått. Det er forferdelig, sier han ifølge BBC.

Han forteller at de siste dagene har vært vanskelige for Ajax. Den siste beskjeden fra legene kom som et sjokk, selv om de var forberedt på at det kunne skje.

– Abdelhak er et kjempetalent, men vi får dessverre aldri vite hvor langt han kunne nådd, sier van der Sar.

Les også: Bratseth var vitne til Nouris kollaps: – Skremmende og ekkel opplevelse

På vei opp Ajax-systemet

Nouri, som har gått gradene i Ajax' berømte akademi, fikk sin førstelagsdebut i september 2016. I 2016/17-sesongen spilte han først og fremst for Ajax Jong, som er Amsterdam-klubbens reservelag. Han ble kåret til årets spiller i Jupiler League (nivå to i Nederland), hvor reservelaget spiller.

Han etablerte seg stadig mer på førstelaget etter hvert som sesongen skred frem, og var også med i troppen som reiste til Stockholm da Manchester United og Ajax møttes i Europa League-finalen.

20-åringen har fått ni kamper i serien for førstelaget til Ajax, og har representert Nederland på alle aldersbestemte landslag siden U15.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder