Skullerud etter Godset-fyrverkeri: – Deilig å slå Vålerenga

DRAMMEN (VG) (Strømsgodset – Vålerenga 2-0) Et Strømsgodset-lag i fyr og flamme ga Vålerenga ordentlig juling i Ronny Deilas retur til Marienlyst stadion.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Vi har fått samlet oss bra. Og blitt enige om en plan som fungerer hakket bedre enn tidligere i sesongen. Jeg tror nok det betyr mye for gutta å slå Vålerenga. Det er jo et klassisk oppgjør. Jeg kjenner det selv, jeg. At det er deilig å slå Vålerenga, sier Godset-trener Tor Ole Skullerud til VG.

Det var liten tvil om at dette var en kamp som betydde mye for drammenserne.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Dette er kampen vi virkelig vil vinne, sa Strømsgodsets markedssjef og «Gamle Gress»-vokalist Rune Marthinsen til gjestene på VIP'en før kampstart.

Han siktet både til den utsatte tabellposisjonen, og det faktum at Ronny Deila var tilbake på Marienlyst stadion – som Vålerenga-trener.

Les også: VG fulgte kampen live her

Feiende flott angrepsfotball

Og det så ut som at Strømsgodset-spillerne var av samme oppfatning. Anført av en elektrisk Marcus Pedersen, elegante Bassel Jradi og lynraske Tokmac Nguen, gikk hjemmelaget ut i hundre. Og ble der – stort sett i hele kampen.

– Det var litt gamle dager over dette, i hvert fall i første omgang. Vi gikk ut i hundre, og spilte fotball slik vi pleide. Kom til mange sjanser. Jobbet for hverandre. Det er det som gjør at vi står igjen med tre poeng, sier Marcus Pedersen til VG.

– Jeg håper supporterne også følte det sånn. Vi kom til masse sjanser. Alene burde jeg vel ha scoret på tre sjanser, sier Tokmac Nguen.

– Vi spiller godt, og det går fremover. Det er deilig å merke at det er fremgang, sier Bassel Jradi.

Kampuret hadde ikke engang rundet fem minutter da Pedersen headet inn 1-0. Innlegget fra Lars Vilsvik var godt, og som en sint okse stanget 27-åringen til ballen. Adam Larsen Kwarasey burde nok ha klart å avverge forsøket, men den snek seg inn via fingrene til VIF-keeperen.

Både Pedersen og Tokmac Nguen kunne ha økt ledelsen for Strømsgodset like etterpå. Det skulle likevel ikke ta lang tid før Vålerenga måtte ta telling igjen. Jakob Glesnes tok med seg ballen opp mot VIFs 16-meter. Kapteinen fant Bassel Jradi, som tok i mot med høyrefoten, før han på strålende vis brukte venstrebenet til å fyre ballen opp i krysset.

En praktfull scoring av dansken som kanskje har vært Strømsgodsets beste spiller denne sesongen.

Les også: – Beklager til alle som er glade i Strømsgodset

Sjansebonanza

Deretter meldte også Vålerenga seg på i den fartsfylte og morsomme fotballkampen. Bård Finne fikk en bra mulighet til å redusere, men Espen Bugge Pettersen reddet mesterlig. 12 minutter før pause var Daniel Berntsen enda nærmere. Fra skrått hold avsluttet han i tverrliggeren.

Også Tokmac Nguen, som med sin fart terroriserte Enar Jääger og Simen Juklerød en rekke ganger, hadde flere store muligheter til å score for hjemmelaget.

Les også: Elleville Deila tok oppgjør med norsk fotball etter LSK-triumfen

Etter sidebyttet kom Vålerenga til to tidlige muligheter ved Bård Finne og Christian Grindheim, men det ville seg ikke for Oslo-laget denne kvelden. Et VIF uten Mohammed Abdellaoue og Daniel Fredheim Holm manglet litt klasse på banens siste tredjedel, selv om Ronny Deilas gutter skapte en del foran en solid Espen Bugge Pettersen.

Men veldig ofte ryddet banens aller beste, Jakob Glesnes, opp med imponerende midtstopperspill.

– Han var stor, mener Skullerud.

TUNG DRAMMEN-RETUR: Adam Larsen Kwarasey er borti ballen, men klarer ikke å forhindre at Marcus Pedersen header inn 1-0 til Strømsgodset allerede etter fem minutter. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Utover i andre omgang hadde også Strømsgodset en rekke store sjanser til å øke sin ledelse i det som ble et sjansebonanza av de sjeldne: VG noterte 12-7 i målsjanser i hjemmelagets favør.

Egentlig burde kampen ha endt noe slikt som 4-2. Men publikum måtte nøye seg med 2-0, uten at det gjorde så mye for Godset-fansen.

Les også: Helland: – Absolutt det verste vi kunne ha fått

Deila: – Godset var bedre enn oss

De klappet et hardt presset SIF-lag av banen med stående applaus.

– Jeg har følt at det har snudd litt de siste tre kampene. Det er litt spesielt å spille mot Vålerenga hjemme. Du får et ekstra gir. Og det var jo nesten 7000 her som hjalp oss frem, sier Marcus Pedersen.

– Godset var bedre enn oss i dag, og vant fortjent. Jeg synes Godset var gode. Samtidig synes jeg vi slipper til alt for mye målsjanser. Vi har mye å jobbe med inn mot kampen på torsdag (Elverum i cupen), sier Ronny Deila.

– Vi er litt sårbare når vi mister ballen. Vi er nok litt for naive når vi går fremover, og blir for høye med begge backene våre. Men så er det jo sånn i Norge at du får ikke noe «kred» for å stå høyt på bortebane. Det er bedre å legge seg lavt for å kontre. Men jeg er glad for at vi prøver å spille vårt spill, sier VIF-kaptein Christian Grindheim.

PS! Med seieren krabbet drammenserne opp i ryggen på Vålerenga på tabellen. Strømsgodset er på 12. plass med 22 poeng. VIF er nummer 11 med 23 poeng, men har én kamp tilgode.

Les også: Spesiell oppladning ga Pedersen-suksess

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder