FÅR IKKE SNAKKE: Caroline Graham Hansen (foran t.v.), trener Martin Sjögren og Ada Hegerberg (t.h.) etter tapet mot Nederland søndag. Foto: Berit Roald NTB scanpix

NFF får kritikk etter skjerming av stjerneduo: – Hva slags strategi er dette?

APELDOORN/OSLO (VG) To dager ut i mesterskapet har Norges fotballforbund bestemt seg for å skjerme Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg for pressen.

Artikkelen er over to år gammel

Det bekrefter landslagets pressesjef, Jan Ove Nystuen, til VG:

– Dette er en enkel vurdering, det er ikke noe spillerne har bedt om, men noe vi har diskutert med Martin (Sjögren, landslagssjef). Nå handler alt om å optimalisere forberedelsene inn mot kampen på torsdag, sier Nystuen, og legger til:

– Det er de to som bruker mest tid på pressen. Dette handler om totalbelastningen for dem, så de får hvile hodet i dag.

VIL SPRE OPPMERKSOMHETEN: Landsslagssjef Martin Sjögren (til høyre) mener skjermingen av stjernene gir de andre spillerne en mulighet til å få spalteplass. Foto: Berit Roald NTB scanpix

Fikk du med deg? Landslagssjefen innrømmer taktisk bom

Norges to største stjerner var dermed ikke tilgjengelige da spillerne møtte pressen mandag formiddag, dagen etter 0-1-nederlaget for Nederland i åpningskampen i EM.

Lest denne? Dæhli om sin tid i engelsk fotball: – Kvinner og fotball latterliggjort

Får kritikk

Flere har reagert på at NFF gjør lagets to største stjerner utilgjengelige, samtidig som de ønsker mest mulig oppmerksomhet rundt landslaget.

– Slitsomt eller ikke, fotballjentene er desperate etter mer oppmerksomhet, noe de også fortjener, men da er det lite gunstig å svare med dette, skriver Eurosport-reporter Gunnhild Toldnes på Twitter.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen forstår lite av avgjørelsen.

– Trodde man ønsker mer oppmerksomhet? Ikke mindre? Hva slags strategi er dette, NFF? spør han seg på Twitter.

Ikke alle er enige i kritikken mot landslagsledelsens avgjørelse. TV 2-kommentator Kasper Wikestad skriver blant annet på Twitter at han ikke forstår hvorfor det er et problem at to spillere skjermes én dag.

NRKs Carina Olset forstår heller ikke kritikken.

– At to spillere her i Nederland slipper på dag 13 i campen er vel forsåelig, skriver hun på Twitter.

Landslagssjef Martin Sjögren forklarer avgjørelsen med at de ønsker at flere av spillerne enn bare Graham Hansen og Hegerberg skal få tid med pressen.

– «Caro» og Ada er de som dere etterspør, og vi trenger flere som kan ta dette med media. Så i dag fikk de hvile. Jeg tror det var bra at de fikk hvile, så får dere snakket med andre, sier han.

Det faktum at skjermingen resulterte i flere saker, igjen om Graham Hansen og Hegerberg, bryr han seg ikke nevneverdig om.

– Jeg leser ingenting, så jeg bryr meg ikke så mye om det, sier Sjögren. Han understreker at de tar avgjørelsene som de mener er best for hele laget.

VGs fotballkommentators dom etter åpningstapet: Dette var et norsk braknederlag

Artikkelen fortsetter under bildet.

PÅ NEDERLANDSK VIS: Ada Stolsmo Hegerberg (fremst) og de andre landslagsspillerne ankom mandagens trening utenfor Apeldoorn på sykkel. Etter treningen fikk Hegerberg slippe journalistene, mens kollegene måtte til pers. Foto: Jostein Magnussen VG

– Sier det er befriende

Torsdag møter Norge Belgia i det som nå kan bli en helt avgjørende kamp. Nystuen sier at Graham Hansen og Hegerberg var fornøyd med at de slapp intervjuer denne dagen.

– De sier det er befriende, sier Jan Ove Nystuen.

– Tirsdag og onsdag vil de to spillerne være tilgjengelig for pressen igjen, fortsetter han.

Har du sett denne kommentaren? Vi kan slutte å kalle det «damefotball»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder