VIL IKKE SE DETTE: Lederen i Rosenborgs supporterklubb vil ha en utenlandsk trener, og ikke Per Joar Hansen. Her er Perry avbildet sammen med Nils Arne Eggen på en Rosenborg-trening i 2005. Foto: NTB scanpix

Kjernen-leder: - Ikke bra nok med Perry

Mener RBK-ledelsen bruker altfor kort tid på Jönsson-erstatter

(VG Nett) Det går mot ansettelse av Per Joar Hansen (47) som trener i Rosenborg. Det liker Kjernen-leder Kenneth T. Kjelsnes svært dårlig.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Vi i Kjernen mener det ikke er bra nok for Rosenborg med Perry, sier Kjelsnes - og påpeker at han ikke har noe imot den nåværende U-landslagssjefen. Kjelsnes retter skytset mot ledelsen i Rosenborg.

- De har gått altfor snevert ut i jakten på Jan Jönssons erstatter, ved å si at han skal være norsk og spille 4-3-3, og at listen over kandidater derfor er kort. Det er altfor enkelt, vi synes dette går altfor fort fram, og der ligger hovedbekymringen vår, sier Kjelsnes til VG Nett.

Alt tyder på at Per Joar Hansen blir ny trener i Rosenborg om han selv vil det, og etter det VG Nett vet skal U21-landslagssjefen i møte med RBK-ledelsen i dag.

Kjernen-lederen er enig i at RBK skal gå tilbake til røttene, i den nederlandsk-inspirerte stilen fra 70-tallet, som Nils Arne Eggen var så glad i, brukte og utviklet gjennom 14 år i Rosenborg.

- Men blikket må løftes og rettes opp og ut for å finne rett mann. Treneren må ikke være norsk. Jeg er helt sikker på at det finnes trenere der ute som kan denne filosofien, og som det er mulig å få tak i. Vi mener letingen har vært altfor snever, sier Kenneth T. Kjelsnes.

Les også: Jönsson ferdig i RBK: - Selvfølgelig litt trist

- Var dere enige i sparkingen av Jönsson?

- Ja, det var vi. Og det hadde ikke bare med resultater å gjøre. Vi kan fint leve med et par tredjeplasser vi, men vi så ingen fremgang i angrepsspillet, og det var bekymringsfullt etter to sesonger, mener Kjelsnes.

Artikkelen fortsetter under bildet.

MÅTTE TAKKE FOR SEG: Jan Jönsson (til høyre) fikk sparken i Rosenborg på fredag. Her sammen med styreleder Ivar Koteng. Foto: NTB scanpix

- Hva er galt med Per Joar Hansen?

- Vi mener en som skal trene Rosenborg bør ha mer å slå i bordet med, og vi er redd det blir en ny løsning som ikke holder og som varer i kort tid. U-landslagets resultater blir trukket fram til Perrys fordel. Men vant de så mange kamper med han som trener? Seks av 17, etter det jeg har sett. Og flere av dem var mot svak motstand, nærmest Adecco-nivå, sier Kjernen-lederen som mener ledelsen og styret i Rosenborg har gjort en altfor dårlig og lettvint jobb i forkant for å finne Jan Jönssons erstatter.

- De har en altfor snever forståelse av den filosofien som Rosenborg skal stå for, mener Kenneth T. Kjelsnes.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder