TREMÅLSSCORER: Vålerengas Håvard Nielsen under kampen mellom ODD Grenland-Vålerenga i eliteserien i fotball på Skagerak arena onsdag kveld Foto: NTB Scanpix/ Tor Erik Scrøder

Nielsen-show da VIF vant

SKIEN (VG Nett) (Odd Grenland-Vålerenga 2-3) Håvard Nielsen (18) scoret tre mål i hele fjor. Mot Odd scoret han like mange på en halvtime.

  • Marius Vik

Artikkelen er over syv år gammel

Det var på ingen måte fortjent ut fra spill og sjanser, men effektive Nielsen scoret på det som var av muligheter og dermed sikret VIF en sterk 3-2-seier i Skien. I fjor scoret unggutten tre mål på hele sesongen, det samme sto han på foran onsdagens kamp.

Mot Odd doblet han målantallet for denne sesongen.

- Det føles kjempegodt! Jeg har ikke scoret så mye i år, sier spissen til VG Nett etter kampen, som har halvannet år igjen av kontrakten med Vålerenga og allerede forhandler om en ny.

- Jeg føler fortsatt jeg har ett steg til å ta her og har ikke noe stress med å dra til utlandet. Skal det skje, vil jeg være best her først, og det er jeg ikke ennå, sier Nielsen.

Vanskelig for Vålerenga

Men kampen begynte vanskelig for Vålerenga. Etter bare ni minutter måtte Fegor Ogude legge seg ned og etter noen minutters øndersøkelse ble det klart at midtstopperen ikke kunne fortsette.

Og et drøyt kvarter senere, i det 27. minutt, kom det et baklengsmål. Unggutten Niklas Gunnarsson løp forbi et par VIF-spiller før han trillet ballen ut til Simen Brenne, som banket ballen i krysset fra 13-14 meter.

Så var det Nielsen-tid. Det første målet var ganske likt scoringen til Brenne. Morten Berre la ballen til rette og Nielsen sendte den rett i krysset bare to minutter etter 1-0-målet.

Kveldens andre scoret han på pasning fra keeper Lars Hirschfeld! Fredrik Semb Berge hadde tilsynelatende god kontroll på spissen, men ut fra Odd-buret kom André Hansen stormende.

Keeperen var imidlertid for sent ute og rakk ikke frem før Nielsen kunne trille ballen i det åpne målet.

Fellah arkitekten

Mohammed Fellah var arkitekten bak 3-1 som kom etter en times spill. Han serverte Nielsen, som trillet ballen i motsatt hjørne fra inne i 16-meteren.

Odd skapte flere gode muligheter, men det måtte et straffespark til før hjemmelaget og Torgeir Børven fikk reduseringsmålet i det 74. minutt.

Martin Andresen reagerte umiddelbart ved å ta ut Fellah og sette inn Aleksander Solli og legge om formasjonen fra 4-4-2 til 4-1-4-1 for å mure igjen for Odd-angrepene som fortsatte å komme.

5612 tilskuere fikk se sjanse på sjanse bli misbrukt det siste kvarteret, og til tross for et enormt press klarte ikke Odd å frata Vålerenga seieren.

Skuffet Fagermo

Etter kampen var Odd-trener Dag-Eilev Fagermo svært skuffet.

- Vi rundspilte Vålerenga, og spiller årsbeste. Odd hadde ballen 70 prosent av tiden, hadde over ti klare målsjanser, og var banens klart beste lag i alle faser - unntatt én: Foran mål, sier Odd-trener Fagermo til VG Nett.

- Men det er ikke bare foran mål vi svikter, når vi i tillegg gjør to personlige feil i forsvar, glipper det også der, understreker Odd-treneren

Frode Johnsen hadde alene seks målsjanser ifølge Fagermo, og Odd-legenden var ikke fornøyd med egen innsats onsdag kveld.

- Jeg bør i alle fall score tre mål i dag, sier Olsen til VG Nett.

- Jeg har ingen forklaring på hvorfor det blir slik, men trøsten er at det har skjedd før, og da har jeg scoret like etterpå, sier Odd-spilleren.

Les også

Mer om

  1. Vålerenga Fotball
  2. Odd

Flere artikler

  1. Fellah om drømmescoringen: - Akkurat der jeg siktet

  2. Grindheim irritert etter Nordkvelles matchvinnerscoring: – Han har null venstrefot

  3. Brann-helt: - Kan ikke bli så mye bedre

  4. Formspiller Fellah scoret da VIF klamret seg til seier

  5. Rekdals VIF brøt Godsets rekordrekke: - Nå går vi for medalje

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder