TOPPSCORER: Asamoah Gyan (t.v.) ble toppscorer for Rennes i fransk toppserie sist sesong. Nå har han markert seg kraftig for Ghana i VM. Her jubler han sammen med svenske Petter Hansson og Alexander Tettey etter en scoring mot Tolouse i mars. Foto: AFP

Tettey tror Gyan har mer på lager

(VG Nett) Ghana-fødte Alexander Tettey (24) jublet for klubbkamerat Asamoah Gyan (24) som sørget for VM-seier mot Serbia.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

VG Live: Følg Nederland-Danmark kl. 13.30!

Tettey bodde i Ghana til han var 13 år, og vokste opp i hovedstaden Accra før han gjorde trønder av seg på slutten av 90-tallet. Nå har han fem landskamper for Norge, men gleden var naturlig nok stor etter Ghanas 1-0-seier mot Serbia.

VG Debatt:
"Jadda! Ghana spilte etter planen, ingen kjempematch men fikk med seg viktige 3 poeng."
Diskuter her!

Les også: Her danser Annan seiersdans med Gyan

- Det var artig at de vant, for nå kan de ha en annen inngang til kampen mot Australia. I Ghana blir det garantert feiring som om de skulle ha vunnet VM. Jeg håper Ghana går videre fra

AFRIKANS HELT: Asamoah Gyan sørget for Afrikas første seier i VM-sluttspillet. Dermed ble det fest i flere land enn Ghana i går. Foto: EPA

gruppespillet, og det tror jeg de skal være fornøyde med også, sier Tettey til VG Nett.

Han lot seg spesielt imponere over Ghanas sentrale midtbane med tidligere RBK-kollega Anthony Annan, og Kevin-Prince Boateng.

- De hadde full kontroll, mener Tettey.

Er du på Facebook? Følg VG Nett-sporten!

Han ferierer for tiden i USA, og fikk med seg kampen på en sportsbar i Miami. Der fikk han se at Rennes-kollega Gyan scoret på straffe i det 84. minutt, og var nær ved scoring på tampen med et skudd i stolpen.

- Han sa til meg før han dro til VM at han håpet å gjøre en bra turnering. Han er en veldig god spiss som scorer mye mål, og jeg tror absolutt at han kan bli enda bedre utover i turneringen, sier Tettey om Gyan som blant annet ble kåret til banens beste av VG.

Artikkelen fortsetter under bildet.

VALGTE NORGE: Alexander Tettey fikk forespørsel om å spille for Ghana for noen år siden, men valgte Norge. Her er han på banen i en av sine fem landskamper - mot Finland. I bakgrunnen er John Carew mens Morten Gamst Pedersen feirer det avgjørende 3-2-målet. Foto: Bjørn S. Delebekk

- Godt kjent

Tettey har mer enn Rennes til felles med Gyan. Ghana-spissen ble født i Accra litt over fire måneder før Tettey kom til verden i april 1986. Tettey valgte for noen år siden å spille for Norge, mens Gyan altså nå er med i sitt andre VM-sluttspill for det afrikanske landet.

VM-QUIZ: Test dine kunnskaper!

- Jeg har blitt ganske godt kjent med Gyan etter at jeg kom til Rennes, og vi henger mye sammen også på fritiden, forteller den tidligere Rosenborg-spilleren som skal følge resten av mesterskapet tett.

- Jeg tror Spania kan bli for sterke for de fleste, men jeg har alltid holdt med England også.

VG Manager: Du kan fortsatt bli med på VM-utgaven!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder