UT OG INN: Silje Vaadal takker for seg i NISO. Joachim Walltin tar over lederjobben på permanent basis. Foto: Espen Sjølingstad Hoen
UT OG INN: Silje Vaadal takker for seg i NISO. Joachim Walltin tar over lederjobben på permanent basis. Foto: Espen Sjølingstad Hoen

Vaadal fra NISO til Norsk Toppfotball

Walltin: - Du kan si det er spesielt

FOTBALL

(VG Nett) NISO-leder Silje Vaadal forlater spillerforeningen for å ta over som organisasjonssjef i Norsk Toppfotball.

Publisert: Oppdatert: 04.06.10 17:39

Vaadal har jobbet i NISO i ti år, men forlater nå foreningen. Hun er i fødselspermisjon og skal begynne i Norsk Toppfotball 1. september, opplyses det i en pressemelding.

VGD:Diskuter saken her!

- Det ble klart nå denne uken. Å forlate NISO har ikke vært noe enkelt valg - arbeidet der er noe jeg har brent for i mange år, sier Vaadal til VG Nett.

Hun ser tilbake på ti år i spillerforeningen, og er godt fornøyd med NISOs utvikling.

Les også:Vurderer egen NISO-agent

- Mange av de målsettingene vi satte oss da jeg overtok som leder i 2003, føler jeg vi har oppnådd. I tillegg har vi en konstituert forbundsleder jeg har samarbeidet med hele veien. Det gjør valget enklere, sier Vaadal.

Norsk Toppfotball ønsker å sette sterkere fokus på organisasjonsutvikling, og har i den anledning hentet inn Vaadal som organisasjonssjef.

- Jobben jeg ble tilbudt er veldig spennende. Gjennom jobben i NISO har jeg fulgt klubbene som bedrifter og organisasjoner i snart ti år, sier Vaadal.

Les også:NISO-Silje raser mot «fristilling» av spillere

- Blir ikke dette som å gå fra den ene siden av forhandlingsbordet til den andre?

- Man kan se på det som at jeg gåt til en motpart, men samtidig også en samarbeidspartner. Da jeg begynte i NISO var NTF en liten aktør. Nå er det en stor organisasjon. Jeg har hele tiden sagt at det er viktig for spillerne å ha en sentral aktør å forholde seg til - slik NTF er.

Alt om fotball:Sjekk VG Netts fotballforside!

- Forstår du hvis noen reagerer på et slikt bytte?

- Det kan jo være at noen vil reagere, men jeg har også fått positive tilbakemeldinger. Dette var rett tid og rett jobb for meg. Jeg håper folk ser på det som en mulighet for meg til å bidra med min kompetanse, sier Vaadal.

- Det var viktig å gjøre dette på en ryddig måte. Vi har jobbet med det de siste dagene i forhold til informasjon. NISO har hatt en stadig bedre dialog med NFF og NTF rundt viktige spørsmål. Jeg håper den gode dialogen vil fortsette, legger hun til.

VG Manager:Meld på dine VM-favoritter!

Joachim Walltin har fungert som konstituert forbundsleder i NISO siden Vaadal gikk ut i fødselspermisjon. Han vil fortsette som konstituert leder frem til NISOs landsmøte til høsten.

- Vi må fokusere på at Silje har gjort en kjempejobb for NISO og ønsker henne lykke til videre. Hun tar med seg mye positivt som kan bidra til å bedre forholdene i norsk fotball, sier Walltin til VG Nett.

Sportsinteressert?Følg VG Nett-sporten på Facebook!

- Synes du det spesielt å bytte NISO med NTF?

- Du kan si det er spesielt, men det er ikke så mange jobber i fotballen, og jeg skjønner at hun er attraktiv. Spesielt, men ikke problematisk. Jeg er ikke bekymret for at Silje kommer til å snu på verdiene over natta.