LYNHURTIG: Yann-Erikde Lanlay har gjort flere Tippeliga-forsvarere svimle hittil i sesongen. Her i 2-0-seieren mot FK Haugesund, der han scoret 1-0-målet. Foto:Jan Kåre Ness,NTB scanpix

Klubbene enige om de Lanlay: Sammenlignes med vinglegende

Signerte kontrakt ut 2019

RBK-treneren: – En perfekt kantspiller

Yann-Erik de Lanlay (23) blir Rosenborg-spiller.

  • Jørund Wessel Carlsen
  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Yann-Erik de Lanlay er klar for Rosenborg, melder klubben på sin nettside. Etter å ha forhandlet med Viking gjenstår kun signatur og legesjekk før de Lanlay blir RBK-klar. Kontrakten binder ham til Rosenborg ut 2019.

– Vi er veldig fornøyd med at han blir Rosenborg-spiller, og ser frem til at han slutter seg til klubben. Planen er at han blir spilleklar til Sandefjord-kampen 26. juli, sier sportslig leder Stig Inge Bjørnebye til RBK.no.

Har du lest denne?Stig Torbjørnsen ferdig i RBK: – Vi har vært uenige

Sammenligner med Derek og Helland

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen sammenligner Yann-Erik de Lanlay med vinglegenden Jan-Derek Sørensen og årets monsterhit Pål André Helland.

– Han er jo som skreddersydd for en vingrolle i Rosenborg. Han har mye av de samme ferdighetene som Jan-Derek Sørensen. En dribleving. Jeg synes også han er veldig lik Pål André Helland, sier Ingebrigtsen til VG.

Dette er årets lag - så langt

Han mener det er viktig å forsterke RBK foran en hektisk høst der flere av spillerne er ønsket av utenlandske klubber.

OVERLYKKELIG OVER OVERGANG: Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen kunne smile bredt etter 4-1-seieren mot Viking, og smiler godt etter at Yann-Erik de Lanlay ble klar for Rosenborg. Foto:Carina Johansen,NTB scanpix

– Det er interesse rundt spillerne våre, så da ønsker vi å forsterke oss med Yann-Erik. Vi kommer til å merke slitasjen i høst. Vi skal slåss på tre fronter (serie, cup og E-cup). Men når det er sagt håper vi at alle kantspillerne våre kan bidra. Det gir Yann-Erik en god inngang de første seks månedene, sier Ingebrigtsen til VG.

Ingebrigtsen har vært ivrig på overgangsmarkedet. Etter at Stefan Strandberg forlot Lerkendal har RBK hentet Johan Lædre Bjørdal, Magnus Stamnestrø og nå Yann-Erik de Lanlay.

Utenlandsdrøm

Viking-styreleder Charlie Granfelt synes det er leit å miste «Yanni» til en konkurrent.

Les også:Bjørdal: – Trodde ikke det kunne bli så mye kaos på så kort tid

– Vi ville helst ikke mistet Yanni, og når så skjedde, skulle vi gjerne sett at han kunne gått til en toppklubb i et av de andre nordiske landene, eller til Frankrike eksempelvis, men alternativene fantes ikke, sier Granfeldt til Vikings hjemmeside.

Yann-Erik de Lanlay mener Rosenborg kan være et springbrett til utlandet, men utelukker ikke Stavanger-retur.

– Jeg er Viking-gutt. Viking er klubben i mitt hjerte. Men jeg har en drøm om å spille i utlandet og på landslaget, og da er Rosenborg en fin mulighet for meg. Jeg kjenner treneren deres, Kåre Ingebrigtsen, det er den største klubben i landet og selv har jeg dessverre bare én karriere. Men jeg vil også gjerne si til alle vikinger: På gjensyn, forhåpentligvis, sier de Lanlay til Vikings hjemmeside.

de Lanlay har startet samtlige kamper for Viking i år, og står med tre mål.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder