Molde sparker fjorårets gulltrener

Skullerud og Wiggen ferdige i Molde

Manglende resultater årsaken

I fjor ledet han Molde til serie- og cupgull. Torsdag fikk Molde-trener Tor Ole Skullerud (44) og assistenttrener Bård Wiggen (53) sparken.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Tor Ole Skullerud og Bård Wiggen er løst fra kontrakten med umiddelbar virkning. Bakgrunnen for at vi har gjort dette er at vi har manglende sportslige resultater i forhold til klubbens målsetting, og vi tror dette er riktig å gjøre på nåværende tidspunkt, sa styreleder i Molde FK Øystein Neerland på pressekonferansen.

– Beslutningen ble tatt i dag, sier Neerland.

TAKK OG FARVEL: Molde har sparket Tor Ole Skullerud. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Ingen erstatter på plass

– Da bør de ha en god løsning klar, og det må ha vært større slitasje i garderoben enn jeg var klar over, sier fotballekspert i Aftenposten og C More Lars Tjærnås til VG.

Les også:Skullerud: Derfor forlater jeg Molde

– Vi snakker tross alt om en som så sent som for et drøyt halvår siden hentet hjem flere medaljer og pokaler enn Kampen janitsjar har på uniformen 17. mai, sier Tjærnås.

Skullerud selv var ikke med da sparkingen ble offentliggjort.

– Han valgte ikke å være med, og har meddelt at han ønsker å kommentere det senest i morgen.

I fjor sommer fikk Bård Wiggen sparken i Rosenborg. Nå - under 13 måneder senere - er han også sparket i Molde.

Saken fortsetter under bildet.

SPARKET «TORO»: Styreleder Øystein Neerland i Molde Fotballklubb og administrerende direktør Tarje N. Jacobsen i Molde Fotball AS bekreftet sparkingen torsdag ettermiddag. Foto:Herskedal Kjell,NTB scanpix

– Ikke overraskende

Dagens Molde-trening ble ledet av Skullerud. Nå er han ferdig i klubben, og hvem som leder morgendagens økt er usikkert. Neerland opplyste på pressekonferansen at de jobber med en midlertidig løsning, og at erstatteren hentes fra klubben. Styrelederen meldte også at de har jobbet med en langsiktig løsning i lang tid.

– Vi jobber med en midlertidig løsning som vi må ha på plass til treningen i morgen, og en langsiktig løsning som vi har jobbet med en stund.

– Det er ikke veldig overraskende. Han skulle uansett gi seg etter sesongen, sier TV 2s fotballkommentator Kasper Wikestad.

Tidligere Molde-helt: – Solskjær vil være et godt valg

– Men det at de ikke har en løsning klar er et signal om at ikke alle er like fornøyde med tingenes tilstand i Rosenes by. Det er ikke ideelt at de ikke har en permanent løsning klar.

I juni ga Skullerud beskjed om at han ikke fortsetter i Molde etter sesongen.

Champions League-exit

Tirsdag røk Molde ut av Champions League-kvalifiseringen etter 3-3 hjemme mot Dinamo Zagreb. MFK hadde 1-1 å gå på fra bortekampen, men to straffebom ødela for de blåkledde.

Sett denne?Rekdal om Molde-straffene: – Helt sykt

Med en foreløpig 7. plass i Tippeligaen med 25 poeng på 17 kamper har årets sesong vært en fiasko på hjemmebane. Etter like mange kamper i fjor hadde Molde 42 poeng, og ledet med ni poeng ned til Strømsgodset på 2. plass.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder