KAN FORSVINNE: Spillerne med kryss over seg har kontrakter som er i ferd med å gå ut, og flere blir høyst sannsynlig ikke med FFK videre. Dette gjelder Robert Stene (bakerst t.v.), Simen Rafn, Alex Valencia, Martin Pusic, Jørgen Horn (midten f.v.) samt Nenad Sreckovic og Jon Knudsen (fremst f.v.). Vidar Martinsen og Hans Erik Ramberg har ennå ikke signert ny kontrakt, og er derfor markert med spørsmålstegn. FOTO: Terje Jensen/Fredrikstadfk.no.

Disse spillerne forsvinner trolig fra Fredrikstad

Journalist som har fulgt FFK i 20 år frykter flere kan bli borte

(VG Nett) Her er lagbildet som viser at FFK får det tøft etter gårsdagens nedrykk. Halve spillerstallen står uten videre avtale - og klubben har neppe råd til å kjøpe dyre erstattere.

Leif Wahl Paulsen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Fredrikstad hadde et vanskelig utgangspunkt før siste serierunde, og alt håp om videre eliteseriespill ble borte da Molde scoret helt på tampen på Fredrikstad stadion søndag. Dermed rykker laget fra plankebyen ned til 1.divisjon.

Nå starter jobben med å stable et lag på beina som kan kjempe om opprykk neste sesong. Følgende har ikke avtale videre per dags dato: Jon Knudsen, Jørgen Horn, Martin Pusic, Simen Rafn, Nenad Sreckovic, Alex Valencia og Robert Stene.

- Det er et spørsmål om økonomi og nivå. Det er noen av dem som vi kanskje ønsker å beholde, men da må vi se på økonomien og om de selvfølgelig har lyst selv, sier sportssjef i FFK Joacim Jonsson til VG Nett.

Viktige spillere

USIKKER: Også på trenersiden er det usikkerhet i Fredrikstad, hvor Trond Amundsen er nåværende trener. Her sammen med spillerne Haitam Aleesani og Hans Erik Ramberg før oppgjøret mot Molde i helgen. FOTO: Jon Olav Nesvold, NTB/Scanpix.

Flere av disse har vært sentrale i årets sesong og samtlige har spilt ti kamper eller flere for FFK.

Tidligere landslagskeeper Jon Knudsen har voktet buret i 16 kamper, kaptein Jørgen Horn er blant de fem spillerne med flest minutter for hvittrøyene og Martin Pusic endte opp blant klubbens toppscorere i løpet av en halv sesong på Fredrikstad stadion.

Det er først og fremst økonomien som gjør at klubben nå ikke vil klare å beholde mange av disse.

- Vi må sette oss ned og se på midlene og mulighetene vi har til å forsterke. Vi må se på forutsetningene, og se om vi har penger til rådighet. Har vi det, skal vi også klare å hente spillere og vi vise at vi fortsatt er en attraktiv klubb, fortsetter sportssjefen.

Flere er usikre

TAKKET FOR SEG: Måltyven Martin Pusic er en av de som nå vil forlate FFK. Han sa farvel med klubben etter søndagens tap mot Molde. FOTO: Jon Olav Nesvold, NTB/Scanpix.

Jonsson vil ikke spekulere rundt hvem andre som er usikre med tanke på fortsatt FFK-spill, men det kan Vidar Henriksen svare på. Han er sportsjournalist i Fredriksstad Blad (FB) og har fulgt laget tett i 20 år, først for avisen Demokraten og nå altså for FB.

- Hverken veteranen Hans Erik Ramberg og heller ikke Vidar Martinsen har skrevet under så vidt jeg vet, sier Henriksen.

De han nevner som han forventer kommer til å bli værende i klubben er Jon Masalin, Ole A. Strømsborg, Lars Grorud, Haitam Aleesami, Ole Jørgen Halvorsen, Alexander Ruud Tveter og Khalifa Jabbie. Han tar også med Ramberg, selv om det foreløpig er usikkert om 36-åringen vil komme til å fortsette fotballkarrieren.

Vanskelig økonomisk situasjon

- Klubben har ikke penger for øyeblikket, de lever fra hånd til munn, fortsetter Henriksen.

Det er noe også sportslederen i FB, Erik André Pedersen, nevner i en kommentar i mandagens utgave av avisen.

«FFK må kutte budsjettet med 17-18 millioner som en konsekvens av nedrykket, viser de første beregningene. Det er mye med en omsetning på 50 millioner kroner denne sesongen. Gjeldssituasjonen med milliongjeld til eget stadion, Værste og andre, gjør at klubben har en massiv jobb foran seg» - står det i kommentaren.

- Har du troen på at FFK vil kunne klare å stille et lag som rykker opp igjen allerede neste sesong?

- Jeg tror det blir vanskeligere å gå rett opp denne gangen. Forrige gang det skjedde hadde de forutsetningene, men det er ingen «walk in the park» å rykke opp til eliteserien. De må opprettholde entusiasmen her i byen. Sist gang vi rykket ned så hadde vi et snitt på rundt 6000 tilskuere. Det blir nok spesielt for andre lag i 1.divisjon å komme til Fredrikstad da, svarer Henriksen.

Han forteller til slutt at det finnes unge enkeltspillere i klubben som nå kan få muligheten.

- FFK vil få inn en spennende unggutt i Ola Lønn Jensen. Han er 16 år og fast inventar på det aldersbestemte landslaget. Han er en såpass bra spiller at han faktisk kan være med neste sesong, avslutter FB-journalisten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder