LIVERPOOL-SPISS: Luis Suarez, her under en oppkjøringskamp til 2013-sesongen. Foto: Lindsey Parnaby, AFP

Suarez: - Liverpool lovte meg at jeg kunne dra

Bekrefter at han vil legge inn overgangssøknad om han ikke blir solgt snart

(VG Nett) Luis Suarez (26) sier han vil levere inn en overgangssøknad dersom ikke Liverpool selger ham til Arsenal.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Luis Suárez

Liverpool-spissen er ikke med i troppen som møter Vålerenga i dag, og uruguayaneren har vært linket bort fra klubben i lang tid. Liverpool-trener Brendan Rodgers har stått på at spilleren ikke skal selges.

Nå letter Suarez selv på sløret i et åpenhjertig intervju med britiske The Telegraph.

- Jeg snakket med Brendan Rodgers i fjor, og han ba meg om å bli en sesong. Om vi ikke klarte å komme til Champions League skulle han personlig sørge for at jeg fikk dra, sier Suarez til avisen.

Full oversikt: Sjekk alle Premier League-overgangene.

Suarez insisterer på at han vil levere inn en overgangssøknad dersom klubben ikke holder det han mener er et løfte om å selge ham. Til The Guardian sier Suarez at han vil gjøre det innen slutten på denne uken.

Vil spille i mesterligaen

- Jeg er 26 år gammel nå. Jeg er nødt til å spille Champions League, sier Suarez.

Spissen sier han ikke viser noen form for mangel på lojalitet overfor klubben. Det har ikke manglet kontroverser rundt 26-åringen, som har blitt utestengt både for å bite Chelseas Branislav Ivanovic og får å opptre rasistisk overfor Manchester Uniteds Patrice Evra.

Manager Brendan Rodgers sa på en pressekonferanse i Oslo at ingen bud på spissen har vært i nærheten av det Suarez er verdt, selv om Arsenal har lagt inn et bud på førti millioner og ett pund.

Det ene pundet utløser en klausul i Suarez' kontrakt, men klubben og spilleren skal være uenige om detaljene i klausulen. Liverpool mener på sin side at klausulen tilsier at de må forhandle med Arsenal, men at de ikke trenger å selge før de får den summen de vil ha.

Suarez hevder klausulen gjør at klubben er nødt til å selge. Spissen sier i intervjuet at han vil ta kontrakten med til Premier League-ledelsen slik at de kan avgjøre saken, dersom Liverpool fortsetter å blokkere en overgang til Arsenal.

Går kun til Champions League-klubb

Suarez sier det ville vært uaktuelt å forlate Liverpool til en klubb som ikke spiller i Champions League. Tidligere har også Real Madrid vist interesse for spilleren, og Suarez bekrefter at han hadde lyst til å gå til den spanske hovedstadsklubben.

VG Direkte: Få siste overgangsnytt og chat her.

- Jeg føler meg ikke forrådt av Liverpool, men de ga meg et løfte. jeg prøvde så hardt jeg kunne for å sikre klubben en Champions League-plass. Nå har jeg ventet et år, og det er ikke som om jeg ber om å gå til naborivalen. Jeg ville ikke vurdert å gå til en klubb som ikke spiller Champions League, sier Suarez.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder