VIF-backen selges etter et drøyt år i Oslo-klubben

Oslo 20150807. Eliteserien fotball 2015: Vålerenga-Tromsø (1-0). Vålerengas Ruben Kristiansen under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Tromsø på Ullevaal stadion. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto:Audun Braastad,NTB scanpix

Ruben Kristiansen på vei til Brann

Kun en medisinsk test gjenstår før Ruben Kristiansen (27) selges fra Vålerenga til Brann.

  • Morten Stokstad

Artikkelen er over fire år gammel

Etter det VG forstår er klubbene enige om overgangssum for den tidligere Tromsø-spilleren som ble kjøpt av Vålerenga i mars 2014. Kristiansen skal også være enig med Brann om sin personlige kontrakt.

Les også:Trøim bladde opp for «forbildet» Moa

Erstatter Erdin Demir

Vålerengas daglige leder Stig-Ove Sandnes ønsker ikke å kommentere overgangen overfor VG. Branns sportssjef Rune Soltvedt er også ordknapp.

– Det har jeg ikke så lyst til å si noe om. Jeg skulle gjerne ha snakket med deg om mye, men ikke om spillerlogistikk, sier Soltvedt.

Men han bekrefter at klubben er på jakt etter en venstreback etter at Erdin Demir ble solgt til belgiske Waasland Beveren tidligere i sommer.

– Det er naturlig å tenke at det er en posisjon der vi ser etter forsterkninger. Vi har lite dekning på back og kant, så vi jobber med enkelte ting. Vi prøver å få til noe innenfor de rammene vi har, sier Rune Soltvedt.

Brann kjemper om opprykk til Tippeligaen og er i øyeblikket poenget bak Sandens Ulf på andreplass i Obos-ligaen.

– Har stagnert

Etter det VG erfarer vil Kristiansens overgang offentliggjøres så fort den medisinske testen er gjennomført og godkjent. Vålerenga betalte rundt tre millioner kroner for spilleren som debuterte på A-landslaget i januar 2014. Trolig betaler Brann nærmere to millioner kroner for venstrebacken.

Les også:Ødegaard antyder at han blir i Madrid etter 0-0 mot VIF

Vålerenga har gjort en rekke grep på transfermarkedet denne sommeren. Klubben har hentet inn Mohammed Abdellaoue og svenskene Melker Hallberg og Robert Lundström, mens Niklas Gunnarsson er leid ut til Elfsborg og Sivert Heltne Nilsen solgt til Brann.

Etter torsdagens kamp mot Tromsø uttalte trener Kjetil Rekdal til Nordlys at Ruben Kristiansen har stagnert.

Jeg hadde trodd at vi skulle klare å gjøre mer med han enn vi har klart hittil. Han har stagnert. Han er best offensivt, sa Rekdal.

I søndagens oppvisningskamp mot Real Madrid spilte 27-åringen de siste 20 minuttene. Det blir med all sannsynlighet det siste han gjorde for Vålerenga.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder