Kommentar

VGs fotballkommentator mener: Et poeng til liten nytte for Molde

Av Knut Espen Svegaarden (kommentar)

FLOTT GOAL: Alexander Søderlund scoret målet som holder Molde 11 poeng bak. Foto:Bjorn S. Delebekk,VG

Molde var gode, men Rosenborg gjorde jobben. Avstanden er fortsatt 11 poeng, trolig for mye til at Molde kan klare å forsvare seriegullet fra 2014.

Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning

Artikkelen er over fire år gammel

Rammen var fantastisk, et fullsatt Lerkendal og to gode lag. Et RBK som prøvde å spille sitt vanlige spill, men ikke lykkes i stor grad før Molde-spillerne ble alvorlig slitne utover i 2. omgang. Og et Molde-lag som traff godt med taktikken, og som spesielt i 1. omgang var dominerende på Lerkendal.

Svak avslutning

Men jeg tror ikke det prestisjetunge poenget Molde fikk med seg fra Lerkendal spiller så stor rolle. Rosenborg avsluttet sterkt, og skapte nok til at de burde spilt inn de tre poengene det siste kvarteret. Spesielt Tobias Mikkelsen, som ble flyttet over på høyresiden da Pål André Helland ble skadet, hadde sjanser.

De to han fikk, burde han ha gjort mer ut av, spesielt den siste. Avslutningen var mer svak enn redningen til Ørjan Håskjold Nyland var god.

Men Rosenborg har 11 poengs ledelse til Molde. Jeg ser ikke hvordan klubben kan rote bort det nå, og sånn sett var poenget på Lerkendal svært viktig. Åtte poengs ledelse høres automatisk noe mer usikkert ut.

Taktikk-treffer

Molde og trener Tor Ole Skullerud hadde tatt grep før kampen. Og selv om Fredrik Semb Berge måtte si fra seg startplassen på grunn av sykdom rett før kampen, sto Skullerud ved utgangspunktet sitt: Joona Toivo som høyreback, med Martin Linnes foran seg. Ruben Gabrielsen som stopper ved siden av Vegard Forren, og med hurtige Knut Olav Rindarøy som venstreback i stedet for Per Egil Flo.

Og Skullerud lyktes. Molde var aggressive, de demmet godt opp for RBKs kantspillere og indreløpere, og det var Molde som var best. Men de måtte ha hjelp av RBK-keeper André Hansen for å få mål: Innlegget fra Joona Toivo klarte Hansen å rote i mål. Da hadde Alexander Søderlund, to minutter tidligere, gjort det han ikke gjør på landslaget: Scorer mål. Prestasjonen hans var også av høy klasse.

For Kåre Ingebrigtsen må det være litt alarmerende at spillerne hans er såpass lette å få ut av rytmen som de var i 1. omgangen. Styrken er at alle løftet seg etter pause, og at RBK nok en gang avsluttet kampen sterkest.

Det er liten tvil om at Ingebrigtsens gutter er godt trent.

FOTBALLJOURNALIST: Knut Espen Svegaarden i VG. Foto:Hallgeir Vågenes,VG

Nei, Høiland

For Molde må alarmen gå når så mange av spillerne blir skadet, er sjuke og flere av dem får kramper. Kan laget han trent for lite og for lite intensivt nå etter at Bård Wiggen kom inn i trenerteamet? Han er kjent som en som mener at hvile er viktigere enn det meste for fotballspillere. Molde så i hvert fall svært kjørt ut den siste halvtimen.

I tillegg må oppførselen til Tommy Høiland gjøres noe med. Molde kan ikke være bekjent av en spiller som legger seg ned og spiller skadet, uten at noen har vært borti han.

Det positive for Molde er at litt av stoltheten ble gjenopprettet. Molde fikk et resultat, de var gode i en time, og kanskje er formen på vei?

Før kvalifiseringen til Champions League i juli, så vil det være en meget stor fordel. Og selv om Molde selvsagt ikke kan si at de ikke kan vinne ligaen, er cupen og Champions League det viktigste nå.

For å redde en sesong der skuffelsene har vært mange.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder