PUNKTERTE: Moldes Mohamed Elyounoussi satte inn 3-1 på slutten. Det var 20-åringens fjerde scoring for sesongen. Foto:Svein Ove Ekornesvåg,NTB scanpix

Elyounoussi-dobbel senket Godset

Nielsen: – Molde var bedre enn Rosenborg

Skullerud: – En urolig kamp

MOLDE (VG) (Molde – Strømsgodset 3-1) Mohamed Elyounoussi scoret to ganger da Molde snudde til seier mot Strømsgodset.

Martin Brøste
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Han er avgjørende for oss i dag. Han er en målscorer, noe han viser i dag, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud om tomålsscorer Mohamed Elyounoussi.

"Moi" startet kampen med flere slurvefeil, og virket i likhet med resten av Molde-laget ikke helt «påskrudd» de første 25 minuttene. Det var slett ikke ufortjent at Peter Kovacs hadde sendt Godset i ledelsen tidlig i omgangen.

Men «Moi» og MFK slo kraftig tilbake. Først 1–1 ved Ola Kamara, og deretter ved Elyounoussi som satte inn 2–1 like før pause.

I andre omgang utnyttet «Moi» en klønete feil av Gustav Valsvik, og punkterte

kampen med sin 3-1-scoring.

– Både han og Kamara har vært viktig i alle fem kamper til nå. Med Gulbrandsen og Bakenga ute med skade er vi avhengig av at folk scorer mål. Nå er de to de som har scoret flest, og det håper jeg skal fortsette, sier Skullerud.

VGLive: Slik var kampen

Nielsen skryter av motstanderen

Strømsgodset-trener David Nielsen var fornøyd med mye av det laget hans viste mot de regjerende seriemesterene.

– Jeg syns vi leverer en god kamp, selv om vi ikke er 100 prosent. Vi taper 3-1 for

BETENKT: Godset-sjef David Nielsen fikk se laget sitt gå fra 1-0 til 1-3. Han så likevel lyspunkter i kampen. Foto:Svein Ove Ekornesvåg,NTB scanpix

Norges beste lag, men mange andre kommer til å tape her oppe.

Nå har dere møtt både Molde og Rosenborg borte. Var Molde hakket bedre?

– Ja.

– Mye bedre?

– Nei, men de var bedre enn Rosenborg, sier Nielsen.

– En urolig kamp

Samtidig som Molde slo Godset, gikk Moldes gullrival Odd på en smell i Sarpsborg og tapte 2-0. Dermed passerte Molde skienslaget på bedre målforskjell. Trener for Sarpsborg 08 er fjorårets Skullerud-assistent Geir Bakke.

– At Geir tryller i Sarpsborg er ikke noe overraskende. Det lærte han her, sier Skullerud med et smil.

Men det var ikke bare smil å spore hos Skullerud underveis i kampen. Spesielt i første omgang slurvet laget hans voldsomt i pasningsspillet. Noe uvanlig ettersom Molde normal er blant de sterkeste i ligaen på pasningspresisjon.

– Jeg syns det ble mye brudd og feil. Det ble jeg kaller en urolig kamp. Vi må ta bedre vare på ballen i perioder. Men det er sånn som kan skje. Det er ikke noe annet enn at det kan vi gjøre bedre, noe jeg også fortalte guttene i pausa, sier Skullerud

Kovacs sentral

Peter Kovacs kom tidlig i fokus på Aker stadion. Først sto han i offside og gjorde at Martin Rønnings Ovenstads scoring etter fem minutter ble annullert.

Noen minutter senere sendte han et innlegg fra Gustav Wikheim til side for mål.

Dette var ungarerens første seriekamp fra start i år.

– Vi visste vi ville komme bredere i dag, og da måtte vi ha noen i boksen som kunne levere, sier Nielsen om hvorfor han brukte Kovacs fra start.

ISKALD: Peter Kovacs sendte Strømsgodset i ledelsen med utsiden av foten. Foto:Svein Ove Ekornesvåg,NTB scanpix

Og det var lurt. For etter drøye ti minutter fikk Lars-Christopher Vilsvik ballen på høyresiden og la tidlig inn foran mål. Målsniken Kovacs var som så mange ganger tidligere på rett plass til rett tid, og satte elegant ballen i mål med utsiden av høyrefoten.

Molde kom mer og mer inn i kampen, men slurv og feilpasninger gjorde at romsdalingene aldri fikk det helt til å stemme den første halvtimen.

– Vi gjør det bra i starten, men detter litt ned når de utlikner. Da kommer vi ikke opp på det nivået vi kan og viser i starten av kampen, sier Strømsgodsets Iver Fossum.

VG-lupen: Godset ender på bronseplass

Molde snudde

Da halvtimen var passert kom imidlertid hjemmelagets utligning. Molde rullet flott opp på høyresiden, og Mattias Moström sendte ballen videre til Martin Linnes. Backen la ballen inn i feltet på første touch, og der stormet Ola Kamara inn og satte ballen i mål. Det var leiesoldatens femte scoring for sesongen.

Om Strømsgodset var hakket hvassere i starten av kampen, var det definitivt Molde som tok kontrollen nå.

Og like før pause skulle Molde score igjen. Kamara prøvde seg med et skudd fra utenfor 16-meterfeltet, men avslutningen gikk via et Godset-bein. I stedet ble det en flott pasning til «Moi» Elyonoussi, som med Vilsvik i ryggen tok ned ballen før han alene med Espen Bugge Pettersen pirket ballen over linjen.

– Det var tøft å få den i fleisen i en omgang vi føler vi har vært best i, mener Iver Fossum.

– Hadde vi fått 1-1 til pause kunne vi vært med, men når vi får 1-2 blir det tungt, forteller Godset-sjef Nielsen.

VG-lupen: Molde tar gullet

Saken fortsetter under bildet.

SNUDDE: Moldes Mohamed Elyounoussi setter inn 2-1 bak sin tidligere lagkamerat Espen Bugge Pettersen. Foto:Svein Ove Ekornesvåg,NTB scanpix

Sjanserik åpning

Bare drøye minuttet etter hvilen fikk Godset mulighet til å skape balanse i regnskapet. Iver Fossum fant Wikheim på høyresiden, som la ballen inn i feltet. Der ventet Kovacs igjen, men spissen greide ikke å styre ballen i mål.

Like etterpå kom hjemmelaget på en flott kontring. Forren fant Moström, som sendte ballen i bakrom til Kamara. Angriperen fikk en dårlig ballberøring og måtte avslutte fra spiss vinkel. Dermed gikk ballen hverken innenfor stolpene eller til Sander Svendsen som sto helt ledig på motsatt side.

Les også: Disse kan bli ny Aalesund-trener

Det svingte skikkelig av åpningen av andre omgang. Knappe ti minutter ut i omgangen headet Kamara ballen inn i feltet. Lars-Christopher Vilsvik fikk klarert, men ikke lenger til eget straffemerke. Der kom Mattias Moström i fullt firsprang og skulle sette ballen i mål, men en heroisk Gustav Valsvik fikk blokkert i siste liten.

Molde rodde seieren i land

Molde hadde grei kontroll, men begge lag hadde noen brukbare muligheter.

Ti minutter før slutt trodde mange på stadion at Ola Kamara hadde satt inn sin andre scoring for kvelden. Avslutningen gikk i nettveggen, men på feil side av stolpen.

Et par minutter senere satte Elyounoussi inn spikeren i kista. Mattias Moström la inn fra sin høyreside, og inne i feltet nærmest dempet Gustav Valsvik ned ballen til «Moi». Han lobbet elegant ballen over Bugge Pettersen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder