«Uslåelige» Heigre stanset Molde - nå vil Tromsø beholde keeperhelten

Pål Vestly Heigre (20) reddet Tromsø i andre kamp på rad

FOTBALL

Tromsøs første hjemmeseier i Tippeligaen på halvannet år

ALFHEIM (VG) (Tromsø-Molde 2-0) Moldes angrepskvartett stod med 25 seriemål før møtet med Tromsø, men ingen av dem klarte å overliste Tromsøs nye helt - Pål Vestly Heigre (20).

  • Hanne Skjellum Mueller
  • Jørund Wessel Carlsen
Publisert: Oppdatert: 05.06.15 23:12

Etter at Gudmund Taksdal Kongshavn ble skadet mot Bodø/Glimt har Heigre voktet buret for Tromsø. Både mot Odd, Rosenborg og Molde har «Gutan» tatt poeng.

For keeperen fortsatte der han slapp mot Rosenborg sist, og stengte buret mot Molde.

– Det var utrolig deilig å få årets første hjemmeseier. At jeg gjør en god kamp igjen betyr mye for meg personlig, sier Pål Vestly Heigre til VG.

VG LIVE:Slik var kampen!

Sist gang Tromsø vant i Tippeligaen var 4-3-seieren mot Viking i nedrykkssesongen 2013. Det er over halvannet år siden.

– Oi! Er det så lenge siden? Det visste jeg ikke, sier Marcus Hansson til VG.

Ønsker Heigre ut sesongen

Heigre er på lån fra Viking til og med den 22. juli, men etter en ny storkamp innrømmer sportssjef i Tromsø, Svein-Morten Johansen, at klubben vil beholde unggutten i Tromsø.

– Vi håper å få til en løsning med han ut sesongen. Han har lagt inn en kjempegod søknad, og kampen i dag var fullt på høyde med Rosenborg-kampen når du ser på de redningene han gjør, sier Johansen til VG.

– Det kunne vært klokt for Tromsø å satse på Pål, og det er klokt for Pål å satse på Tromsø, sier Steinar Nilsen til VG.

1 000 mål

At Kent-Are Antonsen stod uten eliteseriemål før dagens kamp, betydde lite da han banket Tromsø i ledelsen etter åtte minutter. Han slo et frispark rundt muren, og ballen gikk innom Sander Svendsen. Den lille retningsforandringen satte keeper Ørjan Nyland ut av spill, og TIL var i ledelsen.

Antonsens scoring var Tromsøs 999. mål på øverste nivå i norsk fotball. Samtidig stod "Gutan" med 999 baklengsmål før dagens kamp.

Saken fortsetter under bildet.

Fire minutter senere burde Zdenek Ondrasek satt inn mål nummer 1 000. Nyland felte Marcus Hansson i feltet, og Tromsø fikk straffe. Ondrasek satte straffen til venstre, men Nyland reddet mesterlig.

En halvtime var spilt da svenske Hansson skrev seg inn i Tromsøs historkebøker. Et innlegg fra Lasse Nilsen ble flikket videre i lengste hjørne, og svensken fikk - med sitt første mål for Tromsø - æren av å sette inn Tromsøs mål nummer 1 000 på norsk fotballs øverste nivå.

– Jeg visste ikke det, men det er jo artig, sier Hansson om sitt første mål i Tromsø-drakten.

– Det var jo bra at han fikk den. Det var et bra tidspunkt å score sitt første mål, sier Steinar Nilsen til VG.

Eventyrlig redning

Fem minutter senere var Lasse Nilsen en reddende engel for Tromsø. Mohamed Elyunoussi var alene med keeper, og lobbet ballen over Pål Vestly Heigre. Nilsen stupte framover og fikk så vidt avverget til corner med en vanvittig heading.

– Jeg så den i mål, men så dukket det opp en spiller på streken. Det var godt gjort å få den ut, sier Tor Ole Skullerud til VG.

En småforkjølet Lasse Nilsen ble liggende som fisken i garnet, og hadde tydelige smerter etter klareringen.

– Jeg får nok en blåveis etter det. Jeg husker ikke helt hva som skjedde, sier Nilsen til VG.

– Puslete

Der Tromsø-spillerne ga alt, mener Skullerud at hans lag ble puslete. Molde hadde 13 cornere, men fikk lite ut av dem.

– Jeg er skuffet over førsteomgangen vår. Vi gjør mye galt og er puslete på dødballer, beskriver Skullerud.

– Tok dere for lett på oppgaven?

– På ingen måte; jeg sa før kampen at dette kom til å bli en tøff kamp. En ting er hva du sier, men en annen ting er hva vi gjør. I kampen gjør vi mye vi ikke bør gjøre, sier Tor Ole Skullerud til VG.

Med 2-0 til Tromsø ble Molde det første laget i årets sesong som forlater Alfheim uten poeng. Steinar Nilsens menn tar steget opp fra nedrykksplass, og ligger på kvalik med én kamp mer spilt enn Bodø/Glimt og Sandefjord.

– Det er ikke overraskende at vi tar poeng i de tre siste kampene. Vi har hatt stigning, og i de siste kampene har laget hatt en bra utvikling. Vi viser bra styrke, sier Steinar Nilsen til VG.

Her kan du lese mer om